sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Katsottu: Nikke Knatterton - Mestarietsivän seikkailut


Jotta TV-ohjelmien esittelyt eivät jäisi vain Buffyyn ja Shieldiin niin ajattelin ottaa tähän väliin vaihtelun vuoksi piirretyn lapsuusvuosiltani nimittäin Nikke Knattertonin. Kyseinen piirretty oli ilmestynyt jo aiemmin DVD-muodossa mutta hinta oli vielä melko korkea. Muutama vuosi sitten löysin sen kuitenkin puoli-ilmaiseksi (= alle kympillä) joten pakko oli ottaa talteen tämä lapsuuteni sankari.

Oletan että ainakin suurin osa tuntee Nikke Knattertonin mutta jos sellainen vääryys on sattunut tapahtumaan että joku ei tiedä niin tässä lyhyt esittely. Nikke on saksalainen mestarietsivä vailla vertaa. Hänen älynsä on niin kehittynyt että tyhmemmille katsojille joudutaan yleensä selittämään tarkemmin että millaiset matemaattiset laskutoimitukset ja johtopäätelmät hänen päässään on pyörinyt. Älynsä ansiosta Nikke on lisäksi keksinyt monenlaisia apuvälineitä joiden avulla rikolliset saadaan kuriin ja hän on myös naamioitumisen mestari. Nikke ei ruipelosta olemuksestaan huolimatta turvaudu pelkästään älyyn vaan hän on vaikea vastus myös fyysesellä puolella. Nikke harrastaa mm. verotarkastajien päillä varustettujen nyrkkeilysäkkien hakkaamista ja lenkkeillessään harjoittelee omia keksimiään hyppy-lyönti-liikkeitä joilla hän tyrmää neljä rikollista yhdellä iskulla.

Tarinat menevät usein samaa rataa eli jollain rikkaalla henkilöllä on tiedossa rikos jota Niken pyydetään selvittämään. Rikolliset ovat hyvin usein samoja naamoja ja hengailevat Alibi baarissa. Miehet ovat joko tupakkaa polttavia roistoja ja naiset kurvikkaita bimboja. Nikke tunnistaakin yleensä naiset juuri heidän muotojensa perusteella kun kurveja hän ei meinaa koskaan unohtaa. Nikke törmää myös usein paikallisiin poliiseihin jotka eivät koskaan usko Niken kertomuksia ja ajavat nauraen pois. Tarinoissa roistot eivät joudu koskaan vankilaan vaan he tekevät Niken yllätykseksi aina jonkinlaisen sopimuksen uhriensa kanssa.

Nikke Knattertonit ovat todella viihdyttäviä vielä näin vanhemmallakin iällä. Moni sarjan vitseistä liittyy juuri aikuismaisiin teemoihin ja tuntuikin hassulta että sarja on kuitenkin suunnattu lapsille. Sarjan melkein ainoana äänenä kuullaan Salattujen Elämien Seppona tunnettu Jarmo koski ja Titta Jokinen on antanut äänen naishahmoille. DVD:llä ei ole yhtään extroja, itse jaksoja on 15 kappaletta ja niiden yhteiskesto on 3 tuntia 11 minuuttia. Suosittelen katsomaan jos viime kerrasta on jo pidempi aika tai vielä parempi jos et ole nähnyt tätä koskaan aiemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti