lauantai 2. maaliskuuta 2013

Katsottu: Babylon 5 - The Legend of the Rangers

Esittelin aiemmin Babylon 5 -sarjan tuotantokausia ja siihen liittyviä elokuvia. Muutama elokuvista jäi vielä käymättä läpi joten tässä on niistä eräs eli The Legend of the Rangers. Tämän leffan oli tarkoitus olla samalla uuden spin-offin pilottijakso mutta uusi sarja ei kuitenkaan koskaan toteutunut. Tämä ei sinällään ihmetytä minua ollenkaan koska elokuva ei ole laadullisesti lähestkään samaa tasoa muun Babylon 5 -tuotannon kanssa.

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat Varjosodan jälkeisiin aikoihin, kun Rangersit ovat ottaneet tehtäväksi ylläpitää Tähtienvälisen Allianssin alaisuudessa rauhaa. Rajavartija nimeltä David Martel (Dylan Neal) saa komennettavakseen Liandra -nimisen aluksen ja heidän tehtäväksi tulee saattaa diplomaattialusta mukaanlukien G'karia salaiseen paikkaan. Kaikki ei tietenkään mene aivan suunnitelmien mukaan pian muinainen rotu nimeltä Käsi hyökkää diplomaattien kimppun ja Liandran tehtäväksi tuleekin hengissä selviytyneiden diplomaattien pelastaminen.

Mistähän alottaisin elokuvan vikojen luettelemisen. Ehkä totean vaan että juoni on kliseinen, hahmot tylsiä ja avaruusaluksella käytetty taistelujärjestelmä aivan käsittämättömän koominen typeryydessään (http://www.youtube.com/watch?v=ZapAjjTDbh4). Melkein ainoa myönteinen asia elokuvassa on G'karin (Andreas Katsulas) hahmo joka koittaa pelastaa sen mitä pelastettavissa enää on, mutta se ei taida enää riittää. Mitään extrojakaan ei tule elokuvan mukana, joskin ehkä se on vain hyvä asia niin pääsee katselemaan parempia elokuvia. Suuresta Babylon 5 -faniuudestani huolimatta suosittelen tätä tekelettä VARAUKSELLA vain niille jotka periaatteen vuoksi haluavat ehdottomasti nähdä kaikki B5-tuotokset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti