perjantai 8. maaliskuuta 2013

Katsottu: Babylon 5 - Lost Tales

Lost Tales on Babylon 5:n viimeisin DVD:llä julkaistu ns. elokuva ja näillä näkymin jatkoa ei valitettavasti ole tulossakaan. Perinteisen elokuvan sijaan tämä tuotos koostuu kahdesta lyhyemmästä tarinasta jotka sijoittuvat samalle ajanjaksolle. Näitä tarinoita oli alunperin aikomus tehdä enemmänkin (liittyen mm. Garibaldiin ja Mollariin) mutta näihin kahteen tarinaan on nyt tyytyminen.
Ensimmäisessä tarinassa eversti Elizabeth Lochley (Tracy Scoggins) on valmistautumassa Tähtienvälisen Allianssin 10-vuotisjuhlaan, mutta sitä odotellessaan hän kutsuu Maasta papin nimeltä Isä Cassidyn (Alan Scarfe) avukseen. Simon Burke (Bruce Ramsay) Babylon 5:n henkilökunnasta on alkanut käyttäytymään oudosti ja Lochley epäilee tämän olevan riivattu. Kaksikko koittaa selvittää että onko Burke oikeasti riivattu ja jos onkin niin mitä hänelle voi tehdä.

Toisessa tarinassa Sheridan (Bruce Boxleitner) on tulossa samaiseen 10-vuotisjuhlaan. Teknomaagi Galen (Peter Woodward) ottaa häneen yhteyttä ja näyttää hänelle vision jonka mukaan Centaurien tuleva keisari Vintari (Keegan Macintosh) tekee suurhyökkäyksen parinkymmenen vuoden kuluttua. Galenin ehdotus Sheridanille on se, että tämä murhaa tulevan vielä prinssinä olevan Vintarin juhlissa. Sheridan potee vierailun aikana moraalista kamppailua että toteuttaako hän Galenin suunnitelman vai keksiikö hän tilalle jonkun vaihtoehtoisen ratkaisun.

Mukana on extroina useampikin dokumentti. Yhteensä 17-minuuttisessa jutuissa J. Michael Straczynski ja Bruce Boxleitner keskustelevat kahdestaan, Tracy Scoggins esittelee lavasteita, avustajia, Keegan Macintoshia ja lopuksi JMS keskustelee vielä Peter Woodwardin kanssa. Toisessa 13-minuuttisessa koskettavassa jutussa JMS, Boxleitner ja Scoggins muistelevat edesmenneitä näyttelijöitä Andreas Katsulasia (G'kar) ja Richard Biggsia (Franklin). Kolmannessa 21-minuuttisessa jutussa JMS esittelee mm. lavasteita, tietokonetehosteita ja sukista tehtyjä käsinukkenäyttelijöitä. Viimeisessä 18-minuuttisessa jutussa JMS vastailee fanien esittämiin kysymyksiin. 

Lost Tales on elokuvana mielestäni "ihan OK" paketti, ei loistava mutta ei täysin huonokaan. Suurin ongelma on jaksojen kesto, kahteen tarinaan (yhteensä vähän yli tunti) kun ei paljoa sisältöä kerkeä mahduttamaan. Ensimmäinen tarina on vieläpä melko tylsä, joten jälkimmäiselle tarinalle jäi korkeat odotukset. Onneksi jälkimmäisessä oli hyviä pohdintoja ja tavallaan herätti jopa sympatiaa ja ymmärrystä nuorta Centauri-prinssiä kohtaan vaikka hänen tulevat hirmuteot olivatkin tiedossa. Erityismaininnan saa elokuvan extrat koska kuten aiemminkin niin tälläkin kertaa JMS on todella hauska mies ja tällä kertaa hän on mukana melkein jokaisessa dokumentissa eli loistavaa viihdettä luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti