lauantai 9. maaliskuuta 2013

Katsottu: Shield kausi 3.

Edellisestä Shieldin kauden esittelystä alkaa olemaan jo kaksi viikkoa aikaa joten nyt olisi vuorossa ottaa syyniin kolmas tuotantokausi.

Aiemmalla kaudella Vic Mackeyn (Michael Chiklis) johtama Strike Team ryöstivät armenialaiselta mafialta suuren määrän rahaa. Vic, Shawn (Walton Goggins), Lem (Kenneth Johnson) ja Ronnie (David Rees Snell) eivät pääse kuitenkaan vielä aurinkorannalle lomailemaan vaan he joutuvat pitämään matalaa profiilia. Armenian mafia ei katso ryöstöä kuitenkaan hyvällä vaan alkaa murhaamaan raa'asti ihmisiä joita epäilevät ryöstöstä ja Strike Teamin väki joutuu tottakai mukaan tutkimaan murhia joissa ovat itsekin mahdollisia kohteita. Mafiaongelmien lisäksi porukan kiltein jäsen Lem alkaa potemaan syyllisyyttä ryöstöstä ja muuta porukkaa alkaa huolestuttamaan että osaako Lem pitää hermonsa. 

Toisena Strike Teamin murheena on naapuripiiristä taloon tuleva soluttautujapoliisien ryhmä Decoy Squad. Kyseisellä porukalla on niin hyvät pidätysprosentit että poliisin johtoporras alkaa jo harkitsemaan että tarvitsevatko he enää edes Strike Teamia. Muillakin poliiseilla on toki omat ongelmansa, yksi heistä on tutkija Claudette Wyms (CCH Pounder) joka joutuu piirisyyttäjän epäsuosioon kun hänen tutkimustensa vuoksi lukuisat vanhat oikeuskäsittelyt joudutaan avaamaan uudestaan käsittelyyn.

Tämän kaudella extroissa ei ole jokaiselle jaksolle kommenttiraitoja mutta se ei haittaa sillä niitä löytyy kuitenkin mukavat kahdeksan kappaletta. Kommenttiraidat löytyy seuraaville jaksoille:

  • Bottom bitch (Scott Brazil, Michael Chiklis, Adam Fierro ja Michael Jace)
  • Mum  (Benito Martinez, Walton Goggins, Michele Hicks, Shawn Ryan ja Kurt Sutter)
  • Cracking ice (Charles Eglee, Guy Ferland, Matt Gerald, CCH Pounder ja Gareth Williams)
  • Slipknot (Michael Chiklis, Walton Goggins, Kenneth Johnson ja David Rees Snell)
  • What power is (Benito Martinez, Michael Jace, Jay Karnes ja Dean White)
  • Strays (Catherine Dent, Jay Karnes, Glen Mazzara ja Shawn Ryan)
  • Fire in the hole (Catherine Dent, Nicki Micheaux, CCH Pounder ja Cathy Cahlin Ryan)
  • All in (Michael Chiklis, Kenneth Johnson, Jay Karnes, CCH Pounder ja Scott Rosenbaum)
Kommenttiraitojen lisäksi levyiltä löytyy jokaisesta jaksoista poistettuja kohtauksia, trailereita (Walking Tall: The Payback, Seinfeld season 7, Casino Royale, All the King's Men ja Gridiron Gang) sekä 1 h 19 minuuttia pitkä dokumentti kauden viimeisen jakson tekemisestä.


Tämäkin kausi oli samaa vanhaa Shield -laatua eli erinomaista viihdettä. Erityisesti Strike Teamin ja Decoy Squadin jatkuvaa kilpailua ja toisilleen naljailua oli viihdyttävää katsoa mutta oli varsinainen pääjuonikin kiinnostava. Erityismaininta jälleen kerran runsaalle määrälle extroja. Jos vaan Shield on kiinnostanut niin tätäkään kautta ei kannata missään nimessä jättää väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti