lauantai 12. joulukuuta 2015

Joulun pelikysymykset: Päivä 12 - Peli, jota kaikkien pitäisi pelata


Joulun pelikysymykset eivät meinaa millään loppua ja nyt ollaan vasta puolessavälissä menossa, huhhuh. Seuraavana pohdittavana olisi sellainen kysymys, että mitä peliä kaikkien pitäisi pelata. Tämänkin kysymyksen voisi ajatella useammallakin tavalla ja päätin jakaa tämän kahteen osaan: mikä peli on niin klassinen että kaikkien pitää se vähintään tietää ja mielellään kokeakin elämänsä aikana sekä mitä peliä voisin suositella kenelle tahansa näin herran vuonna 2015.

Ensimmäinen peli että minkä kaikkien pitäisi vähintään tietää ja mielellään myös kokea elämänsä aikana ei paljoa yllätystä tuo... se vanha kunnon ja ensimmäinen Super Mario Bros. SMB teki videopelaamisesta koko perheen huvin ja hyvinhän tuo onnistui, kun vakavasti otettavia kilpailijoita ei pahemmin ollut. Kyllähän pelejä oli aiemminkin ollut, mutta ei todellakaan näin upeita. Grafiikat Mariossa olivat kuin Arcade-luolissa, eteenpäin rullaavia kenttiä oli hulpeat 32 ja peli täynnä salaisuuksia, joista osakin paljastui vasta vuosia myöhemmin. Se kuuluu jokaisen (jopa vanhempien) yleissivistykseen, että kävelee ensimmäistä Goomba-vihollista päin, nuohoaa pitkän aikaa ensimmäisiä putkia vasten ennen kuin pääsee ylittämään nämä sekä tippuu lukuisia kertoja rotkoon jolloin Game Over kerkeää tulemaan jo ensimmäisen kentän aikana.

Entäpä sitten se toinen peli, jota suosittelisin kaikille vielä nykypäivänäkin, aikana jolloin ihmisten vaatimustaso alkaa olemaan jo aika korkealla grafiikoiden ja muiden pelien osa-alueiden suhteen? Tällä kertaa pisteet menevät puzzle-pelille nimeltä... Portal 2. Miksikö tämä peli kysytte? Koska Portal 2:ssa loksahtaa melkein jokainen osanen kohdalleen. Peli näyttää ja kuulostaa vielä nykypäivänäkin hyvältä, yksinpelikampanja on todella loistava ja hauskakin, sama koskee myös yhteistyökampanjaa. Peli on tehty useammalle pelialustalle ja melko väkivallattomana pelinä sopisi herkemmillekin ihmisille. Portal 2 hipoo jo täydellistä peliä, jos nyt vaan sattuu tykkäämään puzzleilusta.

--

Päivä 1 - Ensimmäinen videopelisi
Päivä 2 - Lempi pelihahmosi
Päivä 3 - Peli, joka ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta
Päivä 4 - Salainen pahe -pelisi
Päivä 5 - Pelihahmo, johon samaistut eniten
Päivä 6 - Inhottavin pelihahmo
Päivä 7 - Suosikki pariskunta peleissä
Päivä 8 - Paras soundtrack peleissä
Päivä 9 - Surullisin kohtaus peleissä
Päivä 10 - Paras pelattavuus
Päivä 11 - Suosikki pelijärjestelmä
Päivä 12 - Peli, jota kaikkien pitäisi pelata
Päivä 13 - Peli, jota olet pelannut yli 5 kertaa
Päivä 14 - Nykyinen tai viimeisin peliaiheinen taustakuvasi
Päivä 15 - Peli, jossa parhaat välianimaatiot
Päivä 16 - Suosikkipahis
Päivä 17 - Suosikkisankari
Päivä 18 - Kuva pelin ympäristössä, jossa mieluusti asuisit
Päivä 19 - Suosikkigenre. Peli, jossa paras tarina
Päivä 20 - Pelin jatko-osa, johon petyit
Päivä 21 - Peli, jossa on ollut parhaimmat grafiikat
Päivä 22 - Suosikki klassinen peli. Peli, jota meinaat pelata lähiaikoina
Päivä 23 - Paras ääninäyttely. Eeppisin kohtaus pelissä
Päivä 24 - Suosikki pelin kehittäjä. Peli josta et uskonut pitäväsi, mutta aloitkin pitämään paljonkin. Mielestäsi kaikkien aikojen paras peli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti