torstai 24. joulukuuta 2015

Joulun pelikysymykset: Päivä 24 - Suosikki pelin kehittäjä. Peli josta et uskonut pitäväsi, mutta aloitkin pitämään paljonkin. Mielestäsi kaikkien aikojen paras peli.



Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös jouluiset pelikyselyt. Tällä kertaa vastattavana ei ole yksi, eikä kaksi, vaan hulpeat kolme kysymystä. Huh huh enpäs tiedä, miten tästä selvitään, mutta kokeillaan nyt kuitenkin.

Ken ja Roberta Williams. Kuva Googlesta.
Ensimmäinen kysymys on, että kuka on ollut suosikki pelin kehittäjä? Seikkailupelit ovat olleet itselleni todella rakkaita ja erityisesti 90-luvulla oli tämän peligenren boomi, jolloin näitä pelejä alkoi ilmaantumaan kuin sieniä sateella. Jonkun on täytynyt olla tottakai suunnannäyttäjänä ja itse en ainakaan kiellä Sierran Roberta Williamsin tärkeää merkitystä asiassa. Häntä ennen seikkailupelit olivat melkoisen simppeleitä, mustavalkoisia tekstiseikkailuja. Roberta oli suuri lasten satujen ystävä ja kun hän sai käsiinsä oikeat työkalut, sai alkunsa legendaarinen King's Quest -pelisarja, jossa pelaajat saivat oikeasti liikutella pelihahmojaan ruudulla mm. puiden taakse jne. Ensimmäinen King's Quest innoitti etenkin Sierraa itseään luomaan samalla formaatilla useita eri pelisarjoja, joista Police Quest, Space Quest, Leisure Suit Larry, Quest for Glory, Phantamasgoria ja Laura Bowit lienevät tunnetuimmat. Vaikka Roberta ei nykyään toimikaan enää pelinkehittäjänä, on hänen merkitys peliteollisuudelle mielestäni kiistaton.

Seuraavaksi haluttiin tietää peli, josta et uskonut aluksi pitäväsi, mutta aloitettuasi piditkin siitä kovastikin. Tähän pitää varmastikin vastata viime aikojeni suurimman koukuttajan eli Rocket Leaguen. Viime kesänä kaverini koitti kovasti mainostella tätä peliä ja puistelin vain päätäni, että miksi se noin jostain "vain potkupallopelistä" noin vouhottaa. En ole muutenkaan kiinnostunut koskaan pahemmin futispeleistä ja miksi siis kiinnostuisin tästäkään. Noh, aikaa meni pari kuukautta ja jouduin kuluttamaan johonkin Greenman Gamingista kertyneet kreditit koska kyseinen toiminto oli poistumassa kyseiseltä sivulta. Minäpä päätin tuossa vaiheessa käyttää rahat Rocket Leagueen jotta pääsisin näkemään, että mikä siinä nyt niin ihmeellistä oli. Aluksi pelaaminen oli melkoista tuskaa, turpiin tuli niin että tukka lähti kun veteraanit osasivat monia kikkoja, joita itse en osannut. Peli oli tehty kuitenkin niin erinomaisella tavalla, että sitä palasi pelaamaan kokoajan uudestaan ja uudestaan. Erät ovat vain viisi minuuttia peliaikaa ja taistelut usein hektisiä, joten helposti tulee sellainen olo, että eihän tähän otteluun malta vielä lopettaa pelaamista. Tulee se tuttu "yksi peli vielä..." -fiilis :-) .

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on se perinteinen klassikkokysymys: mikä on kaikkien aikojen paras peli? Tämä ei tule varmaankaan yllätyksenä jos olet seurannut aiempiakin kysymyksiä, sillä niin paljon olen kyseistä peliä hehkutellut. Kyseessä on siis Mega Man 2, tuo paras osa blue bomberin ja Dr Wilyn välisistä taisteluista. Tässä toisessa osassa melkeinpä kaikki osa-alueet loksahtavat toimivaksi kokonaisuudeksi. Peliä pelaa todella hyvillä fiiliksillä loistavien musiikkien ansiosta ja vaikeustasokin on sopiva ettei mene liiankaan hankalaksi mutta antaa toki pientä vastusta. Tämä peli kuuluu mielestäni pelaajaksi itseään kutsuvien yleissivistykseen.

Siinäpä ne joulukuun kysymykset sitten olivat. Ihan hauska tempaus oli, pitää ottaa joskus toisten uusiksi. Ensi kerralla vaikka leffoista samantyylisiä kysymyksiä perhaps :-)

--

Päivä 1 - Ensimmäinen videopelisi
Päivä 2 - Lempi pelihahmosi
Päivä 3 - Peli, joka ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta
Päivä 4 - Salainen pahe -pelisi
Päivä 5 - Pelihahmo, johon samaistut eniten
Päivä 6 - Inhottavin pelihahmo
Päivä 7 - Suosikki pariskunta peleissä
Päivä 8 - Paras soundtrack peleissä
Päivä 9 - Surullisin kohtaus peleissä
Päivä 10 - Paras pelattavuus
Päivä 11 - Suosikki pelijärjestelmä
Päivä 12 - Peli, jota kaikkien pitäisi pelata
Päivä 13 - Peli, jota olet pelannut yli 5 kertaa
Päivä 14 - Nykyinen tai viimeisin peliaiheinen taustakuvasi
Päivä 15 - Peli, jossa parhaat välianimaatiot
Päivä 16 - Suosikkipahis
Päivä 17 - Suosikkisankari
Päivä 18 - Kuva pelin ympäristössä, jossa mieluusti asuisit
Päivä 19 - Suosikkigenre. Peli, jossa paras tarina
Päivä 20 - Pelin jatko-osa, johon petyit
Päivä 21 - Peli, jossa on ollut parhaimmat grafiikat
Päivä 22 - Suosikki klassinen peli. Peli, jota meinaat pelata lähiaikoina
Päivä 23 - Paras ääninäyttely. Eeppisin kohtaus pelissä
Päivä 24 - Suosikki pelin kehittäjä. Peli josta et uskonut pitäväsi, mutta aloitkin pitämään paljonkin. Mielestäsi kaikkien aikojen paras peli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti