sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulun pelikysymykset: Päivä 20 - Pelin jatko-osa, johon petyitJoulukuinen pelikysymysten tulva alkaa lähestymään jo loppusuoraansa, joskin vielä on kourallinen jäljellä. Tällä kerralla kysytään pelien jatko-osaa, johon olen mennyt pettymään. Tälläisiä pelejä on kylläkin isokin määrä, joten nyt pitäisi päättää mikä erityisesti on aiheuttanut facepalmia. Pitkän harkinnan ja pelilistojeni selailun jälkeen tämä kyseenalainen kunniamaininta menee legendaariselle Alone In The Dark -pelisarjalle.

Hercule Poirot-Carnby muuttui
nuoreksi klopiksi New
Nightmaressa. Kuva Googlesta.
Toivon hartaasti, että moni tietää tämän ainakin erinomaisena alkaneen kauhupelien sarjan. Sarjan kolme ensimmäistä osaa olivat siis erinomaisia ja motkotus koskee myöhempiä osia. Ensimmäisessä osassa Edward Carnby -niminen viiksekäs herrasmies eksyy seikkailemaan Derceto -nimiseen kartanoon. Rakennus on täynnä jos jonkinmoista Lovecraftin mytologiasta lainattua hirviötä ja peli oli erityisesti nuoruusvuosinani todella kuumottava peli. Saavutettuaan suurta menestystä Edwardin seikkailut jatkuivat ensin merirosvojen ja voodoon maailmaan ja myöhemmin vielä kuolleiden lännenlokareiden ja intiaanien pariin.

Tämän jälkeen pelisarjassa oli taukoa ja vasta seitsemän vuoden kuluttua sarja herätettiin uudestaan eloon. New Nightmare -nimellä kulkeva peli oli kuitenkin muuttunut roimasti, mikä on tosin ymmärrettävää, sillä tekniikkakin oli edennyt isolla harppauksella tuona aikana. Suurin muutos, joka itseäni kuitenkin vaivaa, ei koskenut itse peliä tai tekniikkaa vaan sitä, että pelihahmo oli vaihdetti vanhasta brittityylisestä herrasta nuoreksi jampaksi. Ilmeiseksi markkinointiosasto oli ajatellut, että vanha Hercule Poirot -tyylinen mies ei ole riittävän seksikäs pelihahmoksi ja tätä piti ehdottomasti nuorentaa. Mielestäni Alone in the Dark ei ole AitD, jos siinä Edward ei ole tuo vanha patu. Sama tilanne koski myös seraavaa pelisarjan osaa, joka lisäksi nimettiin yksinkertaisesti nimellä Alone In The Dark. Tuosta nimeämisestä minulle tuli enemmänkin fiilis että koittavatko tekijät piilottaa sen tosiasian, että Alone In The Dark on jo vanha pelisarja. Että sarjassa on ollut aiemmin reilusti parempiakin osia. Summa summarum, mielestäni nuo pienetkin muutokset pilasi kaiken hohdon näistä uudemmista Alone in the Dark -peleistä.

--

Päivä 1 - Ensimmäinen videopelisi
Päivä 2 - Lempi pelihahmosi
Päivä 3 - Peli, joka ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta
Päivä 4 - Salainen pahe -pelisi
Päivä 5 - Pelihahmo, johon samaistut eniten
Päivä 6 - Inhottavin pelihahmo
Päivä 7 - Suosikki pariskunta peleissä
Päivä 8 - Paras soundtrack peleissä
Päivä 9 - Surullisin kohtaus peleissä
Päivä 10 - Paras pelattavuus
Päivä 11 - Suosikki pelijärjestelmä
Päivä 12 - Peli, jota kaikkien pitäisi pelata
Päivä 13 - Peli, jota olet pelannut yli 5 kertaa
Päivä 14 - Nykyinen tai viimeisin peliaiheinen taustakuvasi
Päivä 15 - Peli, jossa parhaat välianimaatiot
Päivä 16 - Suosikkipahis
Päivä 17 - Suosikkisankari
Päivä 18 - Kuva pelin ympäristössä, jossa mieluusti asuisit
Päivä 19 - Suosikkigenre. Peli, jossa paras tarina
Päivä 20 - Pelin jatko-osa, johon petyit
Päivä 21 - Peli, jossa on ollut parhaimmat grafiikat
Päivä 22 - Suosikki klassinen peli. Peli, jota meinaat pelata lähiaikoina
Päivä 23 - Paras ääninäyttely. Eeppisin kohtaus pelissä
Päivä 24 - Suosikki pelin kehittäjä. Peli josta et uskonut pitäväsi, mutta aloitkin pitämään paljonkin. Mielestäsi kaikkien aikojen paras peli.

3 kommenttia:

 1. Hei, hyvää settiä Mikko. Vielä, jos saisi noihin yliviivattuihin päiviin linkit, niin voisi kätevästi hyppiä vanhoihin blogauksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Anonyymi :D Tässä vaiheessa ainakaan en viitsi alkaa enää päivittelemään niitä linkityksiä, kun jokaisen päivän linkin pitäisi lisätä käsin jokaiseen postaukseen erikseen. Hätäratkaisuna voi käyttää kuitenkin tuota oikealla olevaa Blogiarkistoa, jossa näkyy kaikki tämän kuun postausten linkit samalla näkymällä :)

   Poista
  2. Oolrait.. fair enough! -Anonyymi Jake

   Poista