tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulun pelikysymykset: Päivä 15 - Peli, jossa parhaat välianimaatiotKuukausi etenee ja uutta pelikysymystä pukkaa toisen perään. Tällä kertaa kysymys kuului niin, että missä pelissä on parhaat välianimaatiot. Rehellisesti sanoen tämä kysymys oli itselleni hieman vaikea, sillä tämä laittoi miettimään että mikä yleensäkin tekee välianimaatioioista hyvän? Onko hyvä välianimaatio tai video teknisesti hieno? Onko se hauska tai muulla tavalla kiinnostavampi kuin muut? Kuljettaako  hyvä välivideo pelin tarinaa paremmin eteenpäin kuin ei-niin-hyvissä? Yhtä selkeää voittajaa tässä en keksinyt, koska erinomaisia vaihtoehtoja oli vaikka miten paljon. Päädyinkin sitten lopulta yhteen seikkailupeligenren lempipeliini viime vuosilta - Uncharted 2: Among Thieves.

Millaisia perusteluja minulla sitten on Uncharted 2:lle? Mielestäni välianimaatioiden pitää sulautua muuhun peliin niin, ettei sitä edes kummemmin erota missä pelaaminen keskeytyy ja välivideo alkaa. Kaikissa Unchartedeissa ja erityisesti tässä lempiosassani kakkosessa tuota siirtymää ei pahemmin edes huomaa muutakuin kontrollien katoamisesta. Unchartedit ovat muutenkin toteutettu niin loistavasti, että niitä pelatessa tulee tosiaan sellainen paljon puhuttu "interaktiivinen elokuva" -fiilis. Toki näissä peleissä on paljon pelattavaakin, mutta välianimaatiot täydentävät näitä loistavasti. En osaa tätä sen paremmin selittää, joten jätän suosiolla tähän. Pelatkaa Unchartedeja (mieluiten järjestyksessä) ja kokekaa, miten nykyaikaiset seikkailupelit pitää tehdä.

--

Päivä 1 - Ensimmäinen videopelisi
Päivä 2 - Lempi pelihahmosi
Päivä 3 - Peli, joka ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta
Päivä 4 - Salainen pahe -pelisi
Päivä 5 - Pelihahmo, johon samaistut eniten
Päivä 6 - Inhottavin pelihahmo
Päivä 7 - Suosikki pariskunta peleissä
Päivä 8 - Paras soundtrack peleissä
Päivä 9 - Surullisin kohtaus peleissä
Päivä 10 - Paras pelattavuus
Päivä 11 - Suosikki pelijärjestelmä
Päivä 12 - Peli, jota kaikkien pitäisi pelata
Päivä 13 - Peli, jota olet pelannut yli 5 kertaa
Päivä 14 - Nykyinen tai viimeisin peliaiheinen taustakuvasi
Päivä 15 - Peli, jossa parhaat välianimaatiot
Päivä 16 - Suosikkipahis
Päivä 17 - Suosikkisankari
Päivä 18 - Kuva pelin ympäristössä, jossa mieluusti asuisit
Päivä 19 - Suosikkigenre. Peli, jossa paras tarina
Päivä 20 - Pelin jatko-osa, johon petyit
Päivä 21 - Peli, jossa on ollut parhaimmat grafiikat
Päivä 22 - Suosikki klassinen peli. Peli, jota meinaat pelata lähiaikoina
Päivä 23 - Paras ääninäyttely. Eeppisin kohtaus pelissä
Päivä 24 - Suosikki pelin kehittäjä. Peli josta et uskonut pitäväsi, mutta aloitkin pitämään paljonkin. Mielestäsi kaikkien aikojen paras peli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti