keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulun pelikysymykset: Päivä 16 - Suosikkipahis


Illan ratoksi vastaillaan taas jouluiseen pelikyselyyn. Kyllähän tässä jouluinen fiilis on jo ihan siitäkin syystä, että sain juuri Rocket Leaguessa autolleni... minkäs muunkaan kuin tonttulakin! Mutta takaisin aiheeseen. Tällä kertaa kysymys kuuluu, että mikä on suosikki pahis tai antagonisti, miten sen nyt haluaakaan tässä mieltää. Pelihistoria on täynnä sankaria vastustavia hahmoja ja valinta oli erittäin hankala. Päätinkin valita sitten lopulta perinteisten Bowserien ja Ganonien sijaan sellaisen olennon, joka on esiintynyt tähän mennessä vain  kahdessa pelissä - GLaDOS:n.

Jos GLaDOS (Genetic Lifeform and Disc Operating System) on jollekin vielä tuntematon, niin kyseessä on Portal -peleissä esiintynyt naisen äänellä puhuva tekoäly. GLaDOS on Aperture Science -tutkimuslaitosessa tapahtuvien ihmistestien valvoja ja saattaa olla myös syypää siihen, miksi paikalla ei näy päähahmon Chellin lisäksi muita ihmisiä. Perinteisen pahiksen sijaan GLaDOSin luonne vaihtuu pelien aikana äärilaidasta toiseen. Yhtenä hetkenä hän suorastaan auttaa ja neuvoo Chelliä kun taas toisena hetkenä hän ei peittele aikomuksiaan murhata tätä. Kaikki puheensa GLaDOS ilmaisee loistavalla tietokonemaisen neutraalilla äänensävyllä, mistä johtuen tekoäly on samaan aikaan sekä koominen, että uhkaava. Jos nämä pelit (ja samalla myös GLaDOS) ovat vielä kokematta, niin suosittelen hankkimaan nämä pelit ensi alesta sillä esim. Steamista nämä saa aivan muutamalla eurolla yhdessä ja ovat loistavia pelejä.

Tähän loppuun linkitän vielä ensimmäisen Portalin lopputekstien aikana pyörivän loistavan Still Alive -biisin, jossa GLaDOS lauleskelee:
https://www.youtube.com/watch?v=Y6ljFaKRTrI

--

Päivä 1 - Ensimmäinen videopelisi
Päivä 2 - Lempi pelihahmosi
Päivä 3 - Peli, joka ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta
Päivä 4 - Salainen pahe -pelisi
Päivä 5 - Pelihahmo, johon samaistut eniten
Päivä 6 - Inhottavin pelihahmo
Päivä 7 - Suosikki pariskunta peleissä
Päivä 8 - Paras soundtrack peleissä
Päivä 9 - Surullisin kohtaus peleissä
Päivä 10 - Paras pelattavuus
Päivä 11 - Suosikki pelijärjestelmä
Päivä 12 - Peli, jota kaikkien pitäisi pelata
Päivä 13 - Peli, jota olet pelannut yli 5 kertaa
Päivä 14 - Nykyinen tai viimeisin peliaiheinen taustakuvasi
Päivä 15 - Peli, jossa parhaat välianimaatiot
Päivä 16 - Suosikkipahis
Päivä 17 - Suosikkisankari
Päivä 18 - Kuva pelin ympäristössä, jossa mieluusti asuisit
Päivä 19 - Suosikkigenre. Peli, jossa paras tarina
Päivä 20 - Pelin jatko-osa, johon petyit
Päivä 21 - Peli, jossa on ollut parhaimmat grafiikat
Päivä 22 - Suosikki klassinen peli. Peli, jota meinaat pelata lähiaikoina
Päivä 23 - Paras ääninäyttely. Eeppisin kohtaus pelissä
Päivä 24 - Suosikki pelin kehittäjä. Peli josta et uskonut pitäväsi, mutta aloitkin pitämään paljonkin. Mielestäsi kaikkien aikojen paras peli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti