keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulun pelikysymykset: Päivä 2 - Lempi pelihahmosi


Pelimaailma on erilaisia hahmoja. Hahmokaarti ulottuu aina simppeleistä Super Marioista aina monimutakisia taustatarinoita omaaviin nykyaikaisiin pelisankareihin, kuten Nathan Drakeen tai Mass Effectin Shephardiin. Jokaisella pelaajalla on varmasti oma suosikkinsa ja perustelunsa valinnalleen, mutta mikä mahtaa olla minun suosikkini? Osa taitaa vastauksen jo tietääkin ja jotkut saattavat päätellä tämän blogini Twitter-profiilin kuvastakin, mutta väännetään nyt vielä rautalangasta ja sanotaan vielä kerran, että vanha kunnon Mega Manhan se suosikkini on.

Ensikosketukseni Mega Maniin tapahtui ala-asteella. Olimme vuokranneet eräänä perjantaina täysin tuntemattoman pelin Mega Man, joka ihastutti tämän pojan erilaisuudellaan niin kovasti, etten olisi malttanut lähteä koulun samana iltana pidettävään discoonkaan. Kotiin palattua peliä sitten tulikin pelattua aivan tohkeissaan ja myöhemmin vuokrattua uudestaan lukuisia kertoja. Peliä ei löytynyt myöskään paikkakuntamme viihde-elektroniikkaliikkeestä, joten ostaminenkaan ei ollut vaihtoehtona. Myöhemmin pelistä julkaistiin useista eri osia, joista Mega Man 2 pitää edelleen laskuissani yhden parhaimman pelin titteliä (mutta tästä lisää sitten jouluaattona). Osat 3 ja 4 olivat viimeisimmät pelit, joita pelasin ns. oikealla pelikasetilla ja laitteella, loppuja osia 5-6 sekä 9-10 olen kokeillut vain digitaalisilla latausversioilla. Näiden klassisten Mega Manien lisäksi Megamies on seikkaillut lukuisissa spin-off sarjoissaan, mutta menestynein näistä on takuulla 8-osainen Mega Man X -sarja.

Mikä sitten Megamiehessä niin kiinnostaa? Pelien juoni se ei ainakaan ole, sillä nämä tarinat ovat niin arvattavia että alta pois. Jos MM:n ainainen arkkivihollinen Dr Wily ei ole julkisesti meneillään olevan kaaoksen takana, oli hän sitä sitten edes piilopaikastaan ja tämä "shokkeeraava" uutinen paljastui aina viimeistään pelin loppupuolella. Pelin grafiikatkin pysyivät käytännössä samoina pelistä toiseen ja MM olikin graafisesti käytännössä sama niin vuoden 1987 ykkösosassa kuin vuoden 1993 kuutosessa (tai jopa vuoden 2010 MM10:ssä).

Ehkä suurin syy Megamanin suosioon itselläni onkin juuri siinä muuttumattomuudessa. Megamies näyttää ja tuntuu tutulta aina. Kun olet kerran pelannut Mega Maneja, tiedät mitä tulet saamaan. Hyppelyä ja pomppimista, kenttien lopuissa olevia pomotaisteluita joissa tehoaa käytännössä vain tietyltä toiselta pomolta saatu ase, Dr Wilyn jahtaamista hänen omassa linnakkeessaan ja ehkä vastaan tulee vielä pari muuta isompaa bossivihollista. Lisäksi toisin kuin muissa tuon ajan peleissä, Megamiehessä sait itse valita missä järjestyksessä kenttiä käyt läpi ja tuo oli mullistavaa jos mikä! Unohtaa ei sovi tietenkään heti ensimmäisestä osasta lähtien olevia loistavia soundtrackeja. Tiedän että arvioin tässä enemmän itse Mega Man pelejä, mutta MM hahmona on niin oleinen osa näitä pelejä, että hän pysyy eittämättä lempparihahmonani varmasti hamaan tappiin saakka :)

--

Päivä 1 - Ensimmäinen videopelisi
Päivä 2 - Lempi pelihahmosi
Päivä 3 - Peli, joka ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta
Päivä 4 - Salainen pahe -pelisi
Päivä 5 - Pelihahmo, johon samaistut eniten
Päivä 6 - Inhottavin pelihahmo
Päivä 7 - Suosikki pariskunta peleissä
Päivä 8 - Paras soundtrack peleissä
Päivä 9 - Surullisin kohtaus peleissä
Päivä 10 - Paras pelattavuus
Päivä 11 - Suosikki pelijärjestelmä
Päivä 12 - Peli, jota kaikkien pitäisi pelata
Päivä 13 - Peli, jota olet pelannut yli 5 kertaa
Päivä 14 - Nykyinen tai viimeisin peliaiheinen taustakuvasi
Päivä 15 - Peli, jossa parhaat välianimaatiot
Päivä 16 - Suosikkipahis
Päivä 17 - Suosikkisankari
Päivä 18 - Kuva pelin ympäristössä, jossa mieluusti asuisit
Päivä 19 - Suosikkigenre. Peli, jossa paras tarina
Päivä 20 - Pelin jatko-osa, johon petyit
Päivä 21 - Peli, jossa on ollut parhaimmat grafiikat
Päivä 22 - Suosikki klassinen peli. Peli, jota meinaat pelata lähiaikoina
Päivä 23 - Paras ääninäyttely. Eeppisin kohtaus pelissä
Päivä 24 - Suosikki pelin kehittäjä. Peli josta et uskonut pitäväsi, mutta aloitkin pitämään paljonkin. Mielestäsi kaikkien aikojen paras peli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti