keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulun pelikysymykset: Päivä 23 - Paras ääninäyttely. Eeppisin kohtaus pelissä


Nyt aletaan olemaan jo loppusuoralla jouluaiheisissa pelikysymyksissä, sillä toiseksi viimeisintä jo viedään. Tälläkin kertaa kysymyksiä on aiemmista poiketen kaksi kappaletta ja ensimmäinen näistä kuuluu, että missä pelissä on ollut paras ääninäyttely. Yksi peli jonka niin mielelläni tähän haluaisin vastata olisi Gabriel Knight, koska tämä oli ensimmäinen pelaamani peli jossa mukaan oli saatu Hollywood -tasoisen ääninäyttelijän Tim Curryn mukaan. Tuohon aikaan dialogit eivät olleet kuitenkaan vielä hirmu korkeatasoiset ainakaan nykystandardeilla katsasteltuna ja menenkin tällä kertaa toisen pelin puoleen.

Voittajaksi pääsee tällä kertaa Batman: Arkham Asylum -peli ja yksinomaan Jokerin puheiden ansiosta. Ääninäyttelyt tarjoaa Mark Hamil, joka on toiminut todella pitkän aikaa Jokerin äänenä erityisesti animaatiosarjoissa, joten kokemusta tästä hahmosta hänellä ainakin löytyy. Vaikka Jokeri onkin vaarallinen psykopaatti, osasi hän puheillaan aiheuttaa myös  lukuisat repeilyt pelin aikana. Aivan loistava hahmo ja suuri kiitos tästä ääninäyttelylle.

Toinen kysymys eli missä pelissä on eeppisin kohtaus ever onkin sitten hieman hankalampi. Mitä eeppinen kohtaus ylipäätään tarkoittaa? Ensimmäisenä minulle tuli mieleen esim. jättimäiset taistelut tai jotkin elämää suuremmat tapahtumat. Valitettavasti  tälläisillä määritelmällä minulle ei tullut äkkiseltään mieleen sellaisten pelien joukosta, joita olisin itse pelannut loppuun saakka. Lähestytään siis kysymystä sillä ajatuksella, että mikä kohtaus pelissä on ollut todella mullistava erityisesti sen ajan peleissä ja joka on ehdottomasti jäänyt mieleen.

Kuva nyysitty pelin Wikipedia-sivulta
Tämä mieleeni tuleva kohtaus on sen verran tunnettu ja tiedossa jo pelisarjan myöhemmistä osista tai Nintendo-lehden sarjakuvista, että tätä ei varmaankaan voi kutsua enää spoileriksi. Aivan ensimmäinen Metroid -peli vuodelta 1986 oli kovemman luokan tasohyppelyrymistelyä ja räiskintää. Palkkiometsästäjä Samus Aran juoksi pitkin muukalaisplaneetan käytäviä, hyppi näyttävillä volteilla kaukaisemmillekin ulokkeille ja ampui vihamieliset otukset tuusannuskaksi erilaisilla aseilla ja ohjuksilla. Samus oli siis pahemman luokan baddass. Monelle tuli kuitenkin yllätys, kun peli oli läpäisty ja lopputekstien yhteydessä Samus poisti päältänsä taisteluhaarniskansa - Samus paljastuikin naiseksi. Tähän asti pelien sankarit olivat olleet viiksekkäitä putkimiehiä, vihreänuttuisia miekkasankareita tai vaikkapa robotteja, mutta ei koskaan naisia. Naisten rooli oli perinteisesti olla miespuolisen sankarin pelastettavana ja Samusin tapaus muistutti pelikansaa, että myös naiset voivat olla toimintasankareita. Samus jatkoi kylläkin taistelupukunsa pitämistä päällänsä myöhemmissäkin pelisarjan osissa ja käytännössä oli sama että kuka siellä sisällä oli, mutta pelkkä ajatus siitä että kyseessä oli nainen oli mullistava.

--

Päivä 1 - Ensimmäinen videopelisi
Päivä 2 - Lempi pelihahmosi
Päivä 3 - Peli, joka ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta
Päivä 4 - Salainen pahe -pelisi
Päivä 5 - Pelihahmo, johon samaistut eniten
Päivä 6 - Inhottavin pelihahmo
Päivä 7 - Suosikki pariskunta peleissä
Päivä 8 - Paras soundtrack peleissä
Päivä 9 - Surullisin kohtaus peleissä
Päivä 10 - Paras pelattavuus
Päivä 11 - Suosikki pelijärjestelmä
Päivä 12 - Peli, jota kaikkien pitäisi pelata
Päivä 13 - Peli, jota olet pelannut yli 5 kertaa
Päivä 14 - Nykyinen tai viimeisin peliaiheinen taustakuvasi
Päivä 15 - Peli, jossa parhaat välianimaatiot
Päivä 16 - Suosikkipahis
Päivä 17 - Suosikkisankari
Päivä 18 - Kuva pelin ympäristössä, jossa mieluusti asuisit
Päivä 19 - Suosikkigenre. Peli, jossa paras tarina
Päivä 20 - Pelin jatko-osa, johon petyit
Päivä 21 - Peli, jossa on ollut parhaimmat grafiikat
Päivä 22 - Suosikki klassinen peli. Peli, jota meinaat pelata lähiaikoina
Päivä 23 - Paras ääninäyttely. Eeppisin kohtaus pelissä
Päivä 24 - Suosikki pelin kehittäjä. Peli josta et uskonut pitäväsi, mutta aloitkin pitämään paljonkin. Mielestäsi kaikkien aikojen paras peli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti