tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulun pelikysymykset: Päivä 8 - Paras soundtrack peleissä


Taas olisi aika ottaa käsittelyyn pelikysymysten seuraava aihe, joka on tällä kertaa paras soundtrack peleissä. Pelaamishistoriani on kestänyt kohta jo kolmekymmentä vuotta ja tänä aikana peleissä on tullut kuultua jos jonkinmoista vingutusta. Pelimusiikkien tekninen tasokin on muuttunut ajan myötä ja en halua tässä huomioida pelin teknistä laatua vaan sitä, että missä pelissä on kautta aikain ollut kaikkein mieleenpainuvimmat biisit. Tässäkin kysymyksessä nostan esiin erään jo tutuksi tulleen pelisarjan ja sen ensimmäisen jatko-osan elikkä siis kyseessähän on peli nimeltä Mega Man 2.

Ensimmäisessä Mega Manissa oli jo erinomaiset musiikit, mutta ehkä hieman rösöiset kuitenkin. Tässä jatko-osassa ne pienetki puutteet korjattiin ja etenkin laitteen teknisiin ominaisuuksiin nähden kappaleet ovat täyttä rautaa ja ilo kuunnella. Kappalevalikoima yltää suht rauhallisesta fiilistelystä nopeaan rokkiin. Pelin kentät perustuu erilaisiin teemoihin ja musiikit täydentävät todella onnistuneesti näitä teemoja. En muista pelistä yhtäkään huonoa kappaletta, mikä on melkoinen saavutus ja kun itse pelikin on muillakin osa-alueilla loistava, niin ei voi sanoa muutakuin WAU! (Tai Vita Pron mainoksen naista lainatakseni: toimii!)

Vähän niinkuin periaatteen vuoksi en ole halunnut liittä blogini postauksiin youtubesta löytyviä (muiden ihmisten) videoita ja en tee siihen poikkeusta tälläkään kertaa. Annan kuitenkin linkin WiiGuy's 8Bit Stereo -kanavalle, mistä pitäisi löytyä Mega Man 2:n biisit (ilmoittakaa minulle, jos linkki menee vanhaksi eikä videota enää löydy):
https://www.youtube.com/watch?v=BnFs2J8c-kU

Jotta homma ei loppuisi tähän, niin mainostan vielä erästä toisen tahon tekemää videota/biisiä. The Adventures of Duane And Brando on duo, joka on tehnyt useista legendaarisista videopeli kappaleista täysin uusittuja versioita ja näin on tehty myös Mega Man 2:n musiikeista. Vaikka en räpistä tms pahemmin yleensä tykkää, niin tämä versiointi toimii kyllä aivan kympillä:
https://www.youtube.com/watch?v=R6L9bUouDr8

--

Päivä 1 - Ensimmäinen videopelisi
Päivä 2 - Lempi pelihahmosi
Päivä 3 - Peli, joka ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta
Päivä 4 - Salainen pahe -pelisi
Päivä 5 - Pelihahmo, johon samaistut eniten
Päivä 6 - Inhottavin pelihahmo
Päivä 7 - Suosikki pariskunta peleissä
Päivä 8 - Paras soundtrack peleissä
Päivä 9 - Surullisin kohtaus peleissä
Päivä 10 - Paras pelattavuus
Päivä 11 - Suosikki pelijärjestelmä
Päivä 12 - Peli, jota kaikkien pitäisi pelata
Päivä 13 - Peli, jota olet pelannut yli 5 kertaa
Päivä 14 - Nykyinen tai viimeisin peliaiheinen taustakuvasi
Päivä 15 - Peli, jossa parhaat välianimaatiot
Päivä 16 - Suosikkipahis
Päivä 17 - Suosikkisankari
Päivä 18 - Kuva pelin ympäristössä, jossa mieluusti asuisit
Päivä 19 - Suosikkigenre. Peli, jossa paras tarina
Päivä 20 - Pelin jatko-osa, johon petyit
Päivä 21 - Peli, jossa on ollut parhaimmat grafiikat
Päivä 22 - Suosikki klassinen peli. Peli, jota meinaat pelata lähiaikoina
Päivä 23 - Paras ääninäyttely. Eeppisin kohtaus pelissä
Päivä 24 - Suosikki pelin kehittäjä. Peli josta et uskonut pitäväsi, mutta aloitkin pitämään paljonkin. Mielestäsi kaikkien aikojen paras peli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti