torstai 3. joulukuuta 2015

Joulun pelikysymykset: Päivä 3 - Peli, joka ei ole saanut ansaitsemaansa arvostustaJoulun pelikysymykset etenevät hitaasti, mutta epävarmasti. Tällä kertaa vuorossa on kolmas kysymys ja se kuuluupi seuraavanlaisesti: mikä on peli, joka ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta. En ole käynyt tätä asiaa kovinkaan syvällisesti läpi mielessäni, mutta ensimmäisenä mieleeni tulee kaksi peliä ja kun tässä pitää valita vain yksi, niin valitsen itselleni rakkaamman (tai oikeastaan kyse on pelisarjasta).

Kun puhutaan tosimiesten peleistä, puhutaan 90-luvun seikkailupeleistä. Tuolloin valta-asemassa olivat kaksi peliyhtiötä, jotka olivat Sierra ja LucasArts. Entä mitkä pelit tulevat erityisesti tästä Sierrasta? "No King's Questit, Police Questit, Space Questit, Leisure Suit Larryt... ai mikä ihmeen Quest for Glory -pelisarja? Koskaan kuullutkaan...". Juuri noin se melkein aina menee, kun koitan keskustella Sirran parhaista ja jopa legendaarisimmista pelisarjoista. ARGH! Suututtaa ihmisten sivistymättömyys :-(

Quest for Gloryt (tai alunperin Hero's Quest) olivat Sierran peleinä erikoisia tapauksia, sillä niissä naitettiin Sierran perinteiseen seikkailupeliin monia roolipeleistä tuttuja piirteitä. Pelaaja sai valita hahmon kolmesta luokasta, joista kukin ratkaisi tietyt ongelmat ammatilleen sopivalla tavalla. Taistelija tappeli tai voimaili tiensä ongelmista läpi, taikuri käytti hokkuspokkus-temppuja ja varas yleensä vähemmän laillisia keinoja. Pelaajahahmon toiminta ja siinä onnistuminen perustui hänellä oleviin taitopisteisiin ja näitä käyttämällä kyseinen taito myös kehittyi. Varmaan ensimmäistä kertaa Sierran peleissä hahmon myöskin piti oikeasti syödä ja nukkua. Pelit muodostivat samalla myös jatkumon eli pelihahmon sai siirrettyä osasta seuraavaan läpäistyään pelin ja taitopisteet ja osa varusteista siirtyi mukana.

Quest for Gloryt toivat normaaleihin Sierran seikkailupeleihin niin paljon uutta ulottuvuutta, että voin sanoa niitä helpostikin Sierran parhaaksi seikkailupelisarjaksi. Suurin murhe onkin tullut siitä, että vaikka tarjolla onkin tälläistä laadukasta seikkailupeliä, niin monikaan ihminen ei niistä ole edes kuulleet saatika päässeet tutustumaan. Nyt haastankin kaikki hyvien seikkailupelien ystävät ottamaan itseään niskastaan kiinni ja ostamaan pelisarjan kokoelman GOG.COM:sta, kunhan se vaan tulee joulualennuksiin. Eipä minulla sitten muuta, jatkakaa!

Ainiin P.S. Se alussa toinen mainittu peli olisi ollut Dead Island.

--

Päivä 1 - Ensimmäinen videopelisi
Päivä 2 - Lempi pelihahmosi
Päivä 3 - Peli, joka ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta
Päivä 4 - Salainen pahe -pelisi
Päivä 5 - Pelihahmo, johon samaistut eniten
Päivä 6 - Inhottavin pelihahmo
Päivä 7 - Suosikki pariskunta peleissä
Päivä 8 - Paras soundtrack peleissä
Päivä 9 - Surullisin kohtaus peleissä
Päivä 10 - Paras pelattavuus
Päivä 11 - Suosikki pelijärjestelmä
Päivä 12 - Peli, jota kaikkien pitäisi pelata
Päivä 13 - Peli, jota olet pelannut yli 5 kertaa
Päivä 14 - Nykyinen tai viimeisin peliaiheinen taustakuvasi
Päivä 15 - Peli, jossa parhaat välianimaatiot
Päivä 16 - Suosikkipahis
Päivä 17 - Suosikkisankari
Päivä 18 - Kuva pelin ympäristössä, jossa mieluusti asuisit
Päivä 19 - Suosikkigenre. Peli, jossa paras tarina
Päivä 20 - Pelin jatko-osa, johon petyit
Päivä 21 - Peli, jossa on ollut parhaimmat grafiikat
Päivä 22 - Suosikki klassinen peli. Peli, jota meinaat pelata lähiaikoina
Päivä 23 - Paras ääninäyttely. Eeppisin kohtaus pelissä
Päivä 24 - Suosikki pelin kehittäjä. Peli josta et uskonut pitäväsi, mutta aloitkin pitämään paljonkin. Mielestäsi kaikkien aikojen paras peli.

4 kommenttia:

 1. /blush, myönnän! Ei harmainta hajua tästä sinun helmestäsi. Kuulostaa kyllä kovikselta, varsinkin tuohon aikaan. Sie varmaan huutelet jos/kun alennukset sattuu kohdalle? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti huutelen, kiljun ja älähtelen :D Oli tuo kyseinen peli minulla kerran mukana peliarvonnoissakin :D

   Poista
 2. Hämärä muistikuva että olen joskus pelannut. Ei oo vaan jaksanut alku pidemmälle pelata kun nää pelit vaatisivat niitä aivoksi kutsuttuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh on niitä enemmänkin älynystyröitä vaativia pelejä vaadittu :D Noissa peleissä oli tosiaan kiva juttu se, että monet ongelmat pystyi ratkaisemaan useammallakin tavalla. Esim. varaskin pystyi hoitamaan ongelmat noituudella, jos vain osasi tarvittavat taikomiset :)

   Poista