sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Katsottu: Angel kausi 1

Angel on Buffy Vampyyrintappaja -sarjan spin-off joka pyöri Buffyn rinnalla neljännestä tuotantokaudesta lähtien. Tarkoitukseni oli kirjoittaa tämä esittely jo viime viikonloppuna mutta se sitten jäi, no parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Toisin kuin Buffy, niin tätä sarjaa ei valitettavasti löydy Netflixin puolelta ainakaan tällä hetkellä.

Angel poistui Sunnydalen pikkukaupungista Buffyn kolmannen kauden lopulla ja suuntasi Los Angelesiin. Siellä hän auttaa pulassa olevia ihmisiä hyvittääkseen omia syntejään menneisyydessään kunnes tapaa ihmisen näköisen demonin nimeltä Doyle. Doyle saa näkyjä mahdollisista hirmuteoista kuten murhista ja kun vastaan tulee vielä vanha tuttava Sunnydalesta eli Cordelia, päättävät he kolmestaan perustaa yhdessä etsivätoimiston ihmisten auttamiseksi. Myöhemmin myös Buffysta tuttu Wesley Wyndam-Pryce liittyy joukkoon. Ensimmäisellä kaudella ei ole vielä mitään pitkäkestoisempaa juonta vaan joka jaksossa on omat pahiksensa. Kaudella tutustutaan kuitenkin sekä Angelin poliisikontaktiin Kate Lockleyhin sekä sarjan pahisorganisaatioon asianajotoimisto Wolfram & Hartiin.

Ensimmäisen kauden DVD-versiossa tulee jaksojen lisäksi kommenttiraitoja muutamille jaksoille, lyhyitä dokumenttivideoita useammille sekä perinteisesti trailereita ja kuvagallerioita. Itse kauden tarina on vielä hieman tylsä kun pidempikestoinen juoni puuttuu mutta olen kuullut että sarja paranee myöhemmillä kausilla. Itse sarja on Buffya reilusti synkempi kun enää ei olla jossain Sunnydalen pikkukaupungin lukiossa vaan Los Angelesin isossa häikäilemättömässä maailmassa. 

Synkkyydestään huolimatta mukana on useita hilpeyttä aiheuttavia hetkiä kuten esimerkiksi Angel tanssimassa ja Wesley Terminator 2-henkisissä nahkavaatteissa. Välillä tuli mieleen että onkohan Angelissa joku kytkös Lost -sarjan tekijöihin kun pilottijaksossa esiintyivät mm. Sawyerina tunnettu Josh Holloway, muutamassa jaksossa esiintynyt Bonnie eli Tracy Middendorf ja myöhemmissä jaksoissakin vielä Bernardina esiintynyt Sam Anderson. Oli tai ei niin on tämä Angelin kausikin ihan hyvä vaan ei yllä aivan Buffyjen tasolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti