torstai 18. huhtikuuta 2013

Katsottu: Underworld - Rise of the Lycans

Katselin vähän aikaa sitten kolmannen Underworld -elokuvan ja nyt olisi aika kertoa siitä. Kyseessä on sarjan viimeinen elokuva jonka olen nähnyt tähän mennessä ja viimeisin osa on itselleni sitten jo uutta materiaalia. Tämä kolmas poikkeaa aikalailla aiemmista elokuvista sillä se kertoo vampyyrien ja ihmissusien sodan alkuajoista.

Elokuvan alussa vampyyrit ja ihmissudet käyvät keskenään sotaa, mutta ihmissudet ovat vielä pelkkiä petoja jotka eivät pysty ottamaan ihmismuotoa. Tähän tulee kuitenkin muutos kun ihmissusi synnyttää ihmisen näköisen vauvan eli ensimmäisen lycanin, Lucianin (Michael Sheen). ja hänen avulla vampyyrit kasvattavat lisää lycaneita. Nämä erikoiskahleiden avulla ihmismuodossa pysyvät ihmissudet ovat edelleen orjia, joskin hieman paremmassa asemassa verrattuna eläinmuotoisiin lajitovereihinsa. Ajan kuluessa Lucian ja vampyyrien johtajan Viktorin (Bill Nighy) tytär Sonja (Rhona Mitra) rakastuvat toisiinsa mutta suhde on luonnollisesti kielletty. Luvassa on siis eräänlainen Underworldin Romeo & Julia -tarina.

Elokuva sijoittuu kauas menneisyyteen aiemmista elokuvista joten Selenaa tai Michaelia ei luonnollisestikaan nähdä. Mukana ovat jo aiemmin mainittujen hahmojen lisäksi ensimmäisestä elokuvasta ihmissusien möreä-ääninen Raze (Kevin Grevioux) sekä toisesta elokuvasta vampyyrien historioitsija Tanis (Steven Mackintosh). DVD:n mukana tuli kohtuullinen määrä extroja. Mukana on mm. kommenttiraita jossa puhujina olivat elokuvan ohjaaja sekä useita tuottajia. Tämän lisäksi oli puolisen tuntia erilaisia tuotantoon liittyviä lyhytdokumentteja ja viimeisimpänä mutta vähäisimpänä oli trailereita sekä William Controlin musiikkivideo.

Elokuva on tapahtumiltaan melko suppea ja osan tapahtumista tiesi entuudestaan jo ensimmäisen elokuvan takaumien ansiosta, mutta siitä huolimatta se oli mielestäni silti melko viihdyttävä. Pidin erityisesti Michael Sheenin Lucian -hahmosta, ensimmäisen elokuvan alussa vampyyrit pitivät häntä hirviönä mutta tässä elokuvassa asetelma on täysin päinvastainen. Kommentoimatta sen tarkemmin näyttelijätaitoja Rhona Mitran mukanaolo oli myös kivaa vaihtelua, hän kun on entuudestaan tuttu jo Boston Legalista ja Stargate Universestä. Oli tämä ihan menettelevää viihdettä ja jos kolme ensimmäistä elokuvaa pitäisi laittaa järjestykseen niin tämä kolmas osa menisi keskimmäiseksi ensimmäisen osan jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti