lauantai 27. huhtikuuta 2013

Katsottu: Shield kausi 5

Viimekertaisesta Shieldin kauden esittelystä on jo hieman aikaa mutta tässä seuraava nyt kuitenkin tulee. Odotus kuitenkin palkitaan sillä laimeahkon neljännen kauden jälkeen mukaan on saatu erinomainen hahmo ja hänen näyttelijä eli Forest Whitaker. Olen yleensä hieman pessimistinen sen suhteen että auttaako tunnettujen näyttelijöiden mukaantuominen TV-sarjoihin mutta tässä tapauksessa vastaus on onneksi kyllä.

Edellisellä kaudella Strike Steam hajoitettiin, poliisien johtoon tuli väliaikaisesti uusi kapteeni Monica Rawling (Glenn Close) ja Shane Vendrell (Walton Goggins) oli Antwon Mitchellin (Anthony Anderson) kiristyksen kohteena. Sarjan pääjuoni liittyen aiemmalla kaudella tapahtuneeseen rahajunan ryöstöön oli muutenkin hieman tauolla kun Vic Mackeyllä (Michael Chiklis) ja muilla Strike Teamin jäsenillä oli muitakin huolia. 

Nyt viidennellä kaudella vanhat asiat palaavat kuitenkin kummittelemaan sillä sisäisen tutkinnan luutnantti Jon Kavanaugh (Forest Whitaker) tulee tutkimaan Strike Teamin korruptioepäilyjä ja David Acevedan (Benito Martinez) vinkistä myös sarjan pilottijaksossa tapahtunutta Terry Crowleyn murhaa. Kavanaugh ei ole kuitenkaan mikä tahansa tutkija (eikä varsinkaan kaikkein henkisesti tasapainoisin) vaan hän ottaa tutkinnan enemmän kuin vain työnä, suorastaan pakkomielteenä. Hänestä tulee erittäin paha vastus Vicille ja lopulta molemmat osapuolet joutuvat turvautumaan todella alhaisiin keinoihin päästäkseen toisistaan eroon. Muita kauden aiheita ovat mm. Julienin uusi lähinnä ulkonäöllään pärjäävä työpari Tina Hanlon (Paula Garces), Danny (Catherine Dent) tulee raskaaksi ja naurettavan epäpätevä Steve Billings (David Marciano) nousee laitoksen johtoon.

DVD-boxissa näytetään taas mallia miten TV-sarjojen extrat tulisi tehtä. Mukana on kommenttiraidat kaikille kauden 11 jaksolle, 25 poistettua kohtausta sekä kuudennen kauden prequel. Viimeisellä levyllä on myös  puoli tuntia kestävä keskustelupaneeli jossa Ryan Shawn, Michael Chiklis ja Forest Whitaker vastailevat kysymyksiin ja muutenkin juttelevat mm. siitä että  katsojien mielestä Vic onkin hirmuteoistaan huolimatta tällä kaudella "se hyvä tyyppi jota jahdataan ja vainotaan". Toisessa 10 minuuttia kestävässä pätkässä sarjan tekijät ja oikeat poliisit kertovat sisäisestä tutkinnasta ja painottavat ettei ihan kaikki oikeat sisäisen tutkinnan tyypit ole yhtä pahoja kuin Kavanaugh. Kolmannessa 10-minuuttisessa jutussa näyttelijät keskustelevat kauden lopussa tapahtuvasta käänteentekevästä kohtauksesta ja viimeisenä on 25 minuuttia kestävä video jossa muistellaan 2006 menehtynyttä Shieldin tuottajaa Scott Brazilia.

Tämä viides kausi oli mielestäni yksi sarjan parhaimmista kausista niin juonellisesti kuin roolisuorituksiltaan puhumattakaan jo mainituista extroista. Tähän asti Michael Chiklis on dominoinut sarjaa mutta Whitaker oli erinomainen valinta vierailevaksi hahmoksi hänen vastustajanaan. Äkkiseltään en keksi mitään valittamisen aihetta, jos ei kauden lopun tapahtumia lasketa ja nekin tapahtumat sopivat hyvin sarjan juoneen. Kannattaa siis ehdottomasti katsoa tämäkin kausi jos Shield on tähänkin asti kiinnostanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti