perjantai 26. huhtikuuta 2013

Pikakatsaus: Dead Island - Riptide


Olen odottanut Dead Island -pelin "jatko-osaa" Riptideä siitä lähtien kun peli tuli syksyllä ennakkotilattavaksi. Pidin kovasti ensimmäisestä osasta ja odotukset tätä kohtaan olivat melko korkeat. Tiesin että peli ei muutu paljoakaan teknisesti ja odotinkin lähinnä että sieltä tulisi sitä vanhaa samanlaista hyvää Dead Islandia mihin olin jo tottunut ja tykästynyt.

Pienet huolestumisen merkit nousivat kuitenkin viime viikoilla kun näin muutamiakin melko kielteiseen sävyyn tehtyjä arvosteluja pelistä. Kritiikki kohdistui kuitenkin niihin seikkoihin jotka olivat tuttuja jo alkuperäisestä pelistä, seikkoihin jotka eivät olleet omasta mielestäni niin vakavia että olisivat pilanneet täysin peliä. Jäin siis odottamaan vielä ainakin pieni toivonkipinä silmissä että mitä mieltä _itse_ sitten olen pelistä.

Viime yönä peli sitten julkaistiin ja olihan sitä pakko koittaa ainakin hetken aikaa. Hahmot ja pelimekaniikka vaikutti erittäin samanlaisilta kuin alkuperäisessä pelissä, grafiikat tuntuivat ainakin omiin silmiini hieman parantuneen. Yleisesti ottaen pelaaminen oli hyvin tuttua puuhaa mitä aiemminkin, mitä nyt hahmollani ei ollut ainakaan vielä pään polkemiseen käytettyä taitoa. Aiemmassa osassa kyseistä taitoa tuli käytettyä kutakuinkin jokaiseen viholliseen mutta eiköhän senkin jossain vaiheessa tule saamaan. Tuttua kauraa on siis luvassa!

Jos pelasit aiemman Dead Islandin loppuun niin voit jatkaa samalla hahmolla, jos taas aiempi osa jäi välistä niin Purna kiltisti kertoo tiivistettynä aiemman pelin tapahtumat. Selviytyjät laskeutuvat pelin alussa helikopterilla laivalle jossa joutuvat heti sotilaiden vangiksi ja tutkittavaksi. Virus pääsee kuitenkin valloilleen ja pian suuri osa laivan väestä on zombieita/tartunnan saaneita. Lyhyen laivalla seikkailuosuuden jälkeen laiva iskeytyy Panalai -saaren rantaan. Rannan lähistöltä löytyy pieni kylä jossa asukkaat ovat juuri tartunnan saaneiden hyökkäyksen kohteena ja pelaajan täytyy käydä pelastamassa ihmiset, minkä jälkeen he opastavatkin eteenpäin uusien tehtävien kimppuun.

En ole pelannut peliä vielä kauas mutta tähän asti mielipiteeni on sangen positiivinen. Olen lukenut kritiikkiä huonoista grafiikoista, toistuvista tehtävistä, viidakkoympäristöstä jne. Itseäni kyseiset seikat eivät haitanneet ollenkaan ensimmäisessä osassa ja eivät ole ainakaan vielä haitanneet tässäkään. Lisäksi taisteluissa on tapahtunut ainakin yksi myönteinen parannus. Ensimmäisessä osassa taistelut käytiin vain pelaajien ja zombieiden välillä mutta tässä Riptidessä näyttää myös NPC-hahmot painivan vihollisten kanssa. Onhan tämä "taistelu" todennäköisesti keinotekoista että kamppailu ei todellisuudessa etene vaan siinä odotetaan että pelaaja tulee erottamaan riitapukarit toisistaan mutta kiva parannus silti kun ei tule aivan yksin maailmaa vastaan -oloa.

Tähän asti näkemäni perusteella voisin olettaa että ne ihmiset jotka pitivät ensimmäisestä osasta, pitävät myös tästä Riptidestä ja päinvastoin. En ole ainakaan tähän asti huomannut vielä mitään sellaista seikkaa joka olisi tässä osassa huonommin kuin ensimmäisessä. Jos Dead Islandit ovat entuudestaan tuntemattomia pelejä, suosittelen joko tutustumaan rohkeasti peliin tai katselemaan netistä videoita että näyttääkö kiinnostavalta eikä niin että ei anna pelille mahdollisuutta muiden antamien (huonojen) arvostelujen vuoksi, tämä peli kun jakoi paljon mielipiteitä ensimmäisenkin osan kohdalla . Itse pidin!

Tässä olisi vielä lopuksi riemuksenne 40 minuuttia pelin alusta. Video ei mielestäni spoilaa (Riptiden) tapahtumia sen enempää mitä olen pelistä tekstin puolella kertonut joten voi huoletta katsoa. Suosittelen katsomaan videon Youtuben omalta sivulta niin saa paremmin selvää. Kirjoitan tarkemman esittelyn sitten myöhemmin kun peli käy tutummaksi.

Lisätty: Alla oleva video ei spoilaa siis tämän Riptiden tapahtumia. Kannattaa kuitenkin huomioida aiemmin mainitsemani asia että Purna selostaa aivan alussa edellisen pelin tapahtumat joten jos et halua tietää niistä niin kannattaa joko jättää video katsomatta tai skipata 3:15 -kohtaan josta lähtien ei taideta enää puhua edellisestä pelistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti