sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Katsottu: Buffy Vampyyrintappaja kausi 4

Viime aikojen hiljaisemmasta bloggaamistahdista huolimatta Buffyja on vielä katseltu ja nyt olisi vuorossa neljännen tuotantokauden esittely. Neljäs kausi oli sillä tavalla merkittävä että mm. Angel (David Boreanaz) ja Cordelia (Charisma Carpenter) poistuivat sarjasta ja siirtyivät omaan spin-off sarjaan Angeliin joka pyöri muutaman tuotantokauden ajan Buffyn rinnalla. Koska näiden sarjojen tuotantokaudet tapahtuvat yhtäaikaa niin koitan esitellä ne ainakin melko samaan aikaan.Edellisellä kaudella maailmaa uhkasi Sunnydalen kaupungin oma yliluonnollisia kykyjä omannut pormestari, jonka suunnitelmana oli nousta kuolemattomaksi ja laittaa hösseliksi demonimuodossa. Buffyn (Sarah Michelle Gellar) jengi sai tämän tottakai estettyä ja rauha palasi maahan. Neljäs kausi alkaa sillä kun Buffy ja Willow (Alyson Hannigan) alkavat opiskelemaan paikallisessa yliopistossa, Xander (Nicholas Brendon) puolestaan rupeaa rakennusmieheksi. Buffyn opinnot eivät ala kovinkaan vahvasti mutta ainakin hän saa kannustusta opettaja Maggie Walshin (Lindsay Crouse) avustajalta Riley Finniltä (Marc Blucas). Sunnydalessa alkaa liikkumaan salaperäinen kommandojoukko jonka uhriksi Spikekin (James Marsters) joutuu. Hänen nimittäin istutetaan mikrosiru jonka vuoksi Spike ei voi enää purra tai muullakaan tavalla vahingoittaan ihmisiä. Kauden isoimpana pahiksena toimii Adam -niminen kyborgi (George Hertzberg), joka oli tosin aikamoinen pettymys. Tällä kaudella oli myös sarjan ainoan Emmy-ehdokkuuden saanut jakso Hush.

Tällä kaudella ei siis nähdä enää Angelia eikä Cordeliaa ja Ozkin (Seth Green) poistuu kauden loppupuolella. Uusina hahmoina ovat Buffyn uusi poikaystävä Riley, opettaja Walsh sekä sekä Willowin uusi tyttöystävä Tara. Valitettavasti kaikki uudet hahmot olivat sen verran tylsiä että itse en ainakaan innostunut heistä ollenkaan, pahimpana tapauksena kauden pääpahiksena toiminut Adam. Vanhemmista hahmoista sentään entinen kostodemoni Anya (Emma Caulfield) ja kesytetty Spike tuovat sarjaan reilusti huumoria kun Anya alkaa seurustelemaan Xanderin kanssa ja Spike joutuu vajoamaan todella alas ja pyytämään Scooby Gangilta apua tilaansa.

Levyillä tulee taas reilu määrä extra-materiaalia. Mukana on käsikirjoitukset neljälle jaksolle, kommenttiraidat kuudelle jaksolle sekä viisi muuta lyhytdokumenttia. Lisäksi on tottakai myös pakolliset biografiat, trailereita ja kuvagallerioita. Neljäs kausi on hieman tylsä hahmojen suhteen mutta on sillä silti hyvätkin hetkensä. Jakso Hush on hyvä esimerkki laadusta ja itseäni nauratti kovasti jakso jossa Giles (Anthony Stewart Head) muuttuu demoniksi ja lähtee riehumaan ympäri kylää ja mm. jahtaa vain kiusakseen opettaja Walshia. Spiken alas vajoamista nyt unohtamatta. Kyllä tätäkin kautta silti ihan mielellään katsoi vaikkei aivan parasta Buffy-laatua olekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti