tiistai 9. huhtikuuta 2013

Katsottu: Underworld - Evolution

Aloitin hieman yli viikko sitten Underworld -elokuvien maratonin mutta kerkesin esittelemään vasta ensimmäisen osan. Sain eräänlaisen kirjoittajan blokin tämän toisen leffan kirjoittamisen kanssa ja muutkin kirjoittelut sitten jäivät kun halusin kirjoittaa ensin tämän tekstin. Nyt päätin kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kirjoittaa tämän vaikka hampaat irvessä. Suuret pahoittelut kuitenkin blogissa viime päivinä vallinneesta hiljaisuudesta!

Underworld Evolution jatkuu takaumalla 1200-luvulta kun ihmissudet ovat hyökänneet pieneen kylään. Vampyyrit Viktor (Bill Nighy), Amelia (Zita Görög) ja Marcus (Tony Curran) saavat armeijansa kanssa kiinni ensimmäisen ihmissuden joka on samalla myös Marcuksen veli William Corvinus (Brian Steele). Williamia ei uskalleta tappaa mahdollisten seuraamusten vuoksi mutta Marcuksen vastustuksesta huolimatta tämä lukitaan salaiseen vankilaan "ikuisiksi ajoiksi".

Seuraavaksi tapahtumat jatkuvat nykyaikana edellisestä elokuvasta. Sekä Viktor että Amelia on kuollut, näistä ensimmäinen itse Selenan (Kate Beckinsale) toimesta. Tästä ei tietenkään muut vampyyrit tykkää ja Selena lähtee karkumatkalle Michaelin (Scott Speedman) kanssa. Horroksessa uinunut Marcus herää lepakkomaisen olennon muodossa ja hänen sekä Selenan välinen kilpajuoksu Williamin vankilaan voi alkaa. Elokuvan aikana raotetaan lisää myös Selenan yhteyttä vanhoihin tapahtumiin.

DVD-versio sisältää suuren määrän extroja. Kommenttiraidan, musiikkivideon ja trailerien lisäksi mukana on iso määrä käsikirjoituksesta, erikoistehosteista ja muista asioista kertovia hieman yli 10-minuuttisia dokumentteja. Itse elokuva on omasta mielestäni hieman tylsähkö tai en jaksanut innostua siitä kovinkaan paljoa mutta en ihmettele jos joku muu pitäisi tästä eli kannattaa silti tutustua jos ensimmäinen leffa kiinnosti.

2 kommenttia:

 1. Hitsin vitsi, nyt jäi vaivaamaan että olenko kyseisen elokuvan katsonut. Ei MINKÄÄNLAISTA muistikuvaa. Ykkösen katsoin ja aikanaanhan se oli huiman hieno ja jännä, mutta tästä ei ole jäänyt mielikuvaa. Toisaaltahan se voisi tarkoittaa, että en ole sitä katsonut, mutta joku pieni ääni päässä kuitenkin sanoo että "Nääääähty.".
  Tätä pitänee tutkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi tottakai olla että kirjoitin leffasta vaan todella huonon kuvauksen ja sen vuoksi et osaa yhdistää :D aina kun muistelen tätä leffaa niin näen vaan kohtauksen jossa selena ja michael ajelevat rekalla vuoristotietä ja marcus pörrää kimpussa omassa olomuodossaan kuin iso kakkakärpänen. itse michael oli taas vähän kuin joku hulkin kaksoisolento mitä nyt sinisen värinen kun koko leffa tuntui olevan vetäisty jonkun sinifiltterin läpi.

   Poista