lauantai 20. huhtikuuta 2013

Katsottu: Underworld - Awakening

Katseluvuorossa oli Underworld -elokuvien viimeisin osa eli Awakening ja ensimmäinen jota en ollut aiemmin nähnyt. Olin hieman skeptinen elokuvan suhteen koska en ollut kuullut sen sisällöstä mitään (en kehuja, en haukkuja) joten arvelin kyseessä olevan vain turhanpäiväinen rahastusmielessä tehty väkinäinen jatko-osa. Tavallaan olin kyllä oikeassa, mutta oli tässä tuotoksessa hyvätkin hetkensä.

Elokuva jatkaa siitä mihin toinen osa Evolution jäi. Aiemmin nähdyt suuret kuolemattomat eli Alexander Corvinus, Marcus ja William ovat kuolleet, vain Selena (Kate Beckinsale) ja Michael jääneet henkiin. Vampyyrien ja ihmissusien olemassaolo tulee kuitenkin ihmisille selville ja heihin aletaan suhtautumaan kuin leviävään tautiin. Ihmiset alkavat järjestelmällisesti jahtaamaan näitä kahta rotua ja pian suurin osa onkin joko tapettu tai ajettu maan alle piileskelemään. Myös Selena jää kiinni ja hän makaa syväjäädytyksessä 12 vuotta. Lopulta hän herää muuttuneeseen maailmaan jossa ei ole aikoihin kohdattu vampyyreja ja ihmissusienkin oletetaan olevan kuolleita sukupuuttoon. Molemmat rodut ovat tottakai vielä voimissaan ja lajien selviytymisen keskipisteenä on Selenan ja Michaelin yhteinen lapsi (India Eisley).

DVD:n mukana oli extrana vain tekijöiden kommenttiraita sekä muiden elokuvien trailereita, mikä oli pienoinen pettymys vaikka toki parempi kuin ei mitään. Elokuva käyttää kuitenkin todella paljon erikoistehosteita ja niistä olisi voinut tehdä vaikka erillisen (dokumentti)elokuvansa. Itse elokuvan juoni oli mielestäni melkoista tuubaa eli paljon ennalta-arvattavuutta ja kliseitä oli luvassa ja miksipä Selena vaihtaisi tuttua ja turvallista lateksiasuaankaan (joka odotti kiltisti syväjäädytyslaatikon vieressä kaikki nämä vuodet). Toisaalta toimintakohtaukset olivat melko näyttäviä ja jos leffan katsoo aivot narikkaan -tyylisenä toimintapläjäyksenä niin sillä voi olla ainakin hieman viihdearvoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti