sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Pelikuvavisa #1

Ajattelin aloittaa uuden joskin satunnaisesti järjestettävän visailun blogiini. Tehtävänä on tunnistaa kuvista että mistä pelistä on kyse. Muutamilla lukijoistani on ollut hieman samankaltaisia visailutehtäviä blogeissaan ja toivottavasti en plagioi tässä liikaa heidän juttuaan. Koitan kuitenkin "erottautua" heidän tuotoksistaan sillä että käytössä on (usein rajattuja) kuvaruutukaappaukset varsinaisista peleistä. Jos kuvissa on jotain erittäin paljastavaa niin olen blurrannut tälläiset osuudet kuvista.

Seuraava tieto saattaa helpottaa hieman tehtävää jos jotkut kuvat ovat epävarmoja. Kaikki kysyttävät pelit ovat sellaisia jotka omistan alkuperäisinä (tai sitten peli on ilmainen) joten jos tiedät pelikokoelmieni sisällön, mahdollisten vaihtoehtojen joukko vähenee paljon. Olen listannut pelilaitteeni oikealla olevaan profiilikuvaukseeni mutta voin antaa vinkiksi että omistan myös muutamia Sega Megadriven pelejä Steamin puolella, muutamia PS1:n pelejä PS3:lla ja kirjoitushetkellä yhden Nintendo 64:n pelin Wiin Virtual Consolessa. Yhtäkään Xboxin tai käsikonsolien peliä ei ole kuitenkaan mukana. :)

Käytän visailussa Lassin blogissa käytettävää järjestelyä koska se on käytännössä vaan niin erinomainen tälläiseen visailuun, toivottavasti ei haittaa Lassi? :) Kirjoitan siis oikeat vastaukset postauksen loppuun mutta värjään  ne niin ettei oikeiden vastausten pitäisi näkyä suoraan. Saat oikeat vastaukset kuitenkin esille maalaamalla tekstin. Toivon ettette sanoisi oikeita vastauksia tai edes veikkauksia kommenttiosiossa mutta olisi kiva kuulla että montako kuvaa meni oikein. Tässä tulee kuitenkin ensimmäisen visailun kuvajoukko (kuvista saa klikkaamalla suuremmat versiot):

1. kuva: erinomaisessa
piilossa auton takana

2. kuva: suuri sääli ettei
tästä tehty elokuvaa

3. kuva: polvella leukaan

4. kuva: lasten mehuhetki päättyi ikävästi

5. kuva: pensselijätkän olennaiset kysymykset

6. kuva: matojen keskellä
Vastaukset:

1. Metal Gear (NES)
2. Indiana Jones and the Fate of Atlantis (PC)
3. Streets of Rage 2 (Sega Mega Drive)
4. Fallout 3 (PC)
5. The Secret of Monkey Island 2: Le Chuck's Revenge (PC)
6. Bastion (PC)

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sehän meni sitten jo hyvin, yli puolet oikein :) Pyrinkin valitsemaan pelejä visaan suht' monipuolisesti että usealta eri aikakaudelta ja eri alustoilta :)

   Poista
 2. 3 ja ½ oikein, puolikas siitä että tiesin nelosen vain nimeltään :) Kakkonen ja kolonen jäivät tietämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei noita pelejä tarvi olla pelannut että kunhan tietää/arvaa mistä on kyse :) Mutta tosi hyvä tulos tuokin. Myönnetään että valitsin kuvat pienellä kiireellä ja jäin miettimään että ovatko ne liian helppoja mutta hyvä tietää että kaikki eivät olleet täysin itsestäänselviä että oli hieman haastettakin :)

   Tähän loppuun vielä muille pieni mainos. Postauksen alussa mainitsin että muutamalla lukijoistani on ollut hyviä pelivisoja ja Fainttos on yksi heistä eli jos visailut kiinnostaa niin kannattaa käydä tsekkaamassa osoitteessa http://gamekerho.blogspot.fi :)

   Poista
  2. Fainttosin blogissa vieraillessani muistin että plagioin vastausjutussa (että vastaus näkyy maalaamalla tekstin) myös hänen blogiaan :D Erinomainen keksintö kuitenkin :)

   Poista
 3. Neljä pojoa tuli plakkariin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. + Eikä haittaa että käytät kyseistä järjestelyä ;D

   Poista
  2. Sinullakin meni sitten tosi hyvin... ja kts :)

   Poista