lauantai 7. heinäkuuta 2012

Katsottu: Battle Royale

Tällä kertaa tuli katsottua Battle Royalen. Olen kyllä katsonut sen jo lukuisia kertoja, koska se kuuluu lempielokuviini. En ole lukenut Kōshun Takamin samannimistä kirjaa, johon elokuva perustuu, mutta kyllä tämä elokuvanakin toimii edelleen ihan viihdyttävästi.

Elokuva kertoo yhteiskunnasta, jossa lapset eivät enää arvosta vanhempia vaan lintsaavat koulusta ja tekevät yleensäkin vaan mikä itsestä tuntuu hauskalta. Aikuiset kyllästyvät tilanteeseen ja luovat lain, jolla pyritään saamaan lapset takaisin kuriin. Joka vuosi valitaan arvonnalla yksi koululuokka, joka joutuu Battle Royale -peliin. Pelissä luokkalaiset viedään autiolle saarelle, jaetaan näille sattumanvaraiset aseet (kattilan kannesta sarjatuliaseeseen) ja käsketään tappamaan toisensa. Jos voittajaa eli yhtä hengissä säilynyttä ei ole selvinnyt kolmen päivän aikana, räjähtävät kaikkien pelaajien kaulapannoissa olevat räjähteet ja sitten kukaan ei voita.

Japanilainen Battle Royale on melkoinen tapaus elokuvana ja vaikea kuvitella, että sen remakea nähtäisiin ainakaan samanlaisessa raakuudessa länsimaissa. Lapsia ammutaan, päitä katkotaan ja useammat päätyvät itsemurhaankin. En ole yleensä mikään verijuhlien suuri fani, mutta ehkä elokuvan yksi viehätyksistä on juuri se, ettei tälläistä tule nähtyä kovinkaan usein. On elokuvassa tosin muitakin hyviä puolia, välillä soivat musiikit esimerkiksi ovat erinomaisia. 

Oppilaat eivät myöskään tartu aseisiin automaattisesti vaan heillä on eri keinoja selvitä tilanteesta. Jotkut lähinnä pakenevat yhteenotoista, toiset koittavat tehdä liittoja keskenään ja kolmannet koittavat hyökätä suoraan pelin järjestäjien kimppuun.  Kiinnostavin hahmo on elokuvan "pahis" eli Kiriyama, luokan "vaihto-oppilas" joka on ilmoittautunut peliin mukaan omasta tahdosta. Alun tuntematon ja selkärangattomalta vaikuttava oppilas muuttuukin pian muita oppilaita metsästäväksi tappokoneeksi.

Suosittelen elokuvaa niille, jotka eivät säikähdä pientä veren lentelyä ja väkivaltaa ja jotka haluavat välillä vaihtelua perinteisiin länsimaisiin kukkahattutätielokuviin.

3 kommenttia:

 1. Tää on kyllä hyvä leffa kaikessa raakuudessaankin, yksi omia suosikkeja. Ainoa manga sarja, jota keräilen on Battle Royale. On kyllä aikas hurjaa tavaraa, mutta kannattaa tutustua, jos tilaisuus osuu kohdalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kuulla, että muutkin tykkäävät :) mulle mangat ovat täysin tuntemattomia, mut tuo olis kyllä yksi ensimmäisistä kohteista jos joku päivä tutustun. onko ne raakuudet miten hyvin saatu mukaan niihin piirrettyihin versioihin?

   Poista
  2. On, siis minusta ne on vielä monta kertaa raaempia kuin tämä elokuva. Perusjuoni on samaa, mutta sarjiksessa tosiaan näihin hahmoihin perehdytään vielä paljon paljon enemmän, hyvässä ja pahassa :D

   Poista