lauantai 28. heinäkuuta 2012

Katsottu: Day of the Dead 2008


Zombie-sarja jatkuu ja tällä kertaa vuorossa oli Day of the Deadin remake vuodelta 2008. En ollut varma olinko nähnyt tämän leffan entuudestaan, mutta muistin sentään kuulleeni Day of the Deadista sekä kehuja että haukkuja. En kylläkään muistanut että koskivatko kehut alkuperäistä vai tätä uudempaa versiota, mutta leffaa katsellessa asia kävi kyllä harvinaisen selväksi...

Elokuva kertoo pienestä kylästä, jossa virusepidemia leviää ruton lailla ja pieni joukko nuoria koittaa paeta varmalta vaikuttavaa kuolemaa. Lukuisten läheltä-piti-tilanteiden jälkeen nuorisojoukko aivan sattumalta eksyy epidemian alkulähteelle. Kyllä vain, kaikista maailman paikoista eksyvät juuri tarinan kannalta olennaiseen paikkaan eli huippusalaiseen laboratorioon eikä sisäänpääsyn kanssakaan tuntunut olevan vaikeuksia. Elokuvan juoni on jotain niin käsittämättömän omaperäistä.

Näyttelijöiksi on valittu täyttä laatua. Tai en osaa kommentoida heidän näyttelijätaitojaan, mutta heidän ikänsä tuo omat kuvionsa tarinaan, mm. teinien pusuttelukohtauksia, teini-ihastuksia, tummempi gangstaslangia vääntävä funnyguy uhoamassa aitoon nuorison tyyliin, eih! Yleisöä koitetaan kosiskella Mena Suvarin (mm. American Beauty) ja Ving Rhamesin (mm. Dawn of the Dead 2004) mukanaololla, mutta molemmat olivat niin persoonattomia ja pökkelöitä suorituksissaan, ettei siitä ole mitään apua.

Sitten pitäisi kai antaa jonkinlainen tuomio elokuvasta. Pakko myöntää, että en muista pitkään aikaan nähneeni yhtä huonoa elokuvaa. Leffaa katsoessa muistin lopulta nähneeni tämänkin aiemmin, ihmismieli selvästi pyrkii poistamaan muistista epämieluisia asioita. Ainoa syy minkä vuoksi jatkoin tämän katsomista ensimmäisen puolen tunnin jälkeen oli se että olin päättänyt katsoa leffan loppuun ja kirjoittaa tämän esittelyn. En voi käsittää miten tätä tetä tekelettä voi rinnastaa alkuperäiseen Day of the Deadiin kun ne ovat niin erilaisia. Alkuperäinen tapahtuu maanalaisessa tutkimuslaitoksessa, tässä sinne mennään vain muodon vuoksi aivan elokuvan lopussa ja muuten kyseessä on tylsä ja kliseinen teineilysplatteri jonka olisi voinut nimetä mielummin 90210 of the Deadiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti