perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kinovisa #34


Yleistietoa elokuvista:


1. Missä elokuvassa Charlton Heston nai Sophia Lorenin tapettuaan ensin tämän isän?
2. Kuka näyttelee Muhamed Alia elokuvassa Ali vuodelta 2001?
3. Missä elokuvassa Ewan McGregor näyttelee Ed Bloom -nimistä hahmoa nuorena ja Albert Finney vanhana?
4. Mitä Pat O'Brienin esittämä pappi pyytää James Cagneyä tekemään ennen tämän teloitusta elokuvassa Likakasvoiset enkelit?
5. Mitä elokuviin liittyvää chicagolainen B.S. Owens & Co valmistaa?
6. Missä elokuvassa Eeva Litmanen hautoo kostoa Minna Haapakylän miehen tappajalle?
7. Missä elokuvassa Joan Crawford ja Bette Davis näyttelevät sisaruksia?
8. Polanskin Chinatownissa Jack Nicholsonia viilletään puukolla nenään. Kuka näyttelee puukkomiestä?
9. Minkä sarjakuvaan perustuvan elokuvan rooleissa nähdään Al Pacino, Madonna ja Warren Beatty?
10. Minkä kerhon ensimmäinen sääntö on, että kerhosta ei saa puhua, ja toinen sääntö, että kerhosta ei saa puhua?
11. Missä elokuvassa vuodelta 1938 Michele Morgan pukeutuu baskeriin ja sadetakkiin aiheuttaen siten muotivillityksen?
12. Mikä mammuttiluokan floppi kaatoi United Artists -yhtiön 1980-luvun alussa?
13. Miten Nicole Kidmanin kasvoja muokattiin Virginia Woolfin roolia varten elokuvassa Tunnit?
14. Mistä roolista F. Murray Abraham palkittiin Oscarilla vuonna 1984?
15. Minkä elokuvayhtiön maamerkki on Auringonlaskun kadustakin tunnettu The Bronson Gate?


(Kysymykset ovat Timo Mänttärin kirjasta Kinovisa, 2006)

6 kommenttia:

 1. 3. Big Fish!
  10. Fight Clubin
  14. Antonio Salierin, elokuvasta Amadeus
  en tiiä enempää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hienostihha siellä on kuitenki tiedetty, kaikki oikein! :)

   Poista
 2. Ja kysyit minulta aiemmin blogini kysymyspostauksessa että millaisia ovat kokemukseni elokuvista, joista on tehty uusintaversio, ja mitä mieltä olen niistä uusista versioista. poistin koko kysymyspostauksen kun sinne ei sitten tullutkaan muita kysymyksiä kuin tuo sinun, ja vastaan sinun kysymykseesi tässä lyhyesti;

  totuus on etten ole nähnyt edes kovin monesta elokuvasta useampaa versiota. en perusta hirveästi "tosi vanhoista" elokuvista (ennen 80-lukua tehdyistä), joten esimerkiksi ensimmäistä versiota King Kongista en ole nähnyt, uusintaversion olen, ja siitä pidin, mutten rakastanut. Hohdosta olen nähnyt molemmat versiot, ja vaikka Kubrickin versio on se klassikko, itse tykkäsin hieman enemmän jälkimmäisestä, eli olen aika uskollinen kirjalle.

  Lasketaanko tähän teemaan sitten myös nämä Disneyn tekemät leffat ja joidenkin muiden versiot, esimerkiksi Liisa Ihmemaassa ja Robin Hood, ja sitten Tim Burtonin ja Ridley Scottin versiot, ne ovat samasta tarinasta mutta poikkeavat silti hyvin paljon toisistaan. Joten ajattelen että uusintaversiot ovat ihan hyvä idea, sillä siten saa nähdä erilaisia näkökulmia yhdestä tarinssta. Mutta ihan kaikeksta elokuvantekijöiden ei kannata lähteä tekemään uusintaversiota, jos joku elokuva on jo niin mahtava, ei uusi versio voi näyttää onnistuneelta sen rinnalla. Yleensä siis uusintaversiot ovat joko mielestäni parempia, tai sitten ne poikkeavat alkuperäisestä niin paljon ettei niitä voi verrata.

  Tässä näin "lyhyesti", sen verran mitä sain päähäni ja epäselvästi selitettyä, toivottavasti tästä saa edes jotain selvää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo tuo on harmillinen juttu, että ihmisten aktiivisuus on aika vähäistä täällä blogien puolella. kiva että vastasit minulle kuitenkin, arvelinkin että sinulla saattaisi löytyä hyvinkin "lyhyesti" asiaa elokuva-aiheista :)

   kaipa minä kysyessäni ajattelin elokuvia, joissa kymmeniä vuosia vanhoista leffoista tehdään nykyaikaisemman version tai sitten (yhdysvaltalaisesta näkökulmasta katsoen) "ulkomaalaisesta" leffasta tehdään hollywood -versio (esim. ringu -> ring, das experiment -> the experiment).

   joo niiden leffojen täytyy erota paljon alkuperäisestä, että kiinnostavuus säilyy uudemmassakin versiossa. mun pitäis katsoa joskus lähiaikoina tuon the experimentin. olen tykänny alkuperäisestä saksalaisesta versiosta tosi paljon mutta pelottaa jo ajatuskin että mitä jos eivät olekkaa muuttaneet mitään. ainakin wikipedian mukaan se on "vain" remake :/

   mut joo munki pitäis sivistää itteäni vielä noiden king kongien ja vaikka minkä kaikkien kanssa, ehkäpä kirjottelen niistä vielä sitte blogissa kun tuolta kirjastolta saa lainaan aika hyvin noita vanhempia klassikoita :)

   Poista
 3. Hirmuisen vaikeita kysymyksiä näissä, mutta tästä tiedän edes pari :) Elikkä,
  2. Will Smith
  3. Big Fish (yks mun ehdoton lemppari)
  10. Oisko Fight Club
  13. Nenää oli muokattu jotenkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan oikein olet mennyt tietämään, kaikki oikein :) ja kidmanilla on ollut jonkin sortin nenälisäke :)

   olet ihan oikeassa tuossa, että nuo kysymykset ovat todella vaikeita. siinä on toki sellainen hyvä puoli, että onpahan lukijoille pohdiskeltavia kysymyksiä vielä pidemmällekin ajalle, kun kaikkia kysymyksiä ei ole vastailtu ensimmäisen päivän sisällä oikein :)

   Poista