maanantai 16. heinäkuuta 2012

Pelattu: Battlefield 3 - lääkärileikkejä

Nyt jatkuu peliaiheinen juttu, jossa koitan sivistää aiheeseen tutustumattomia siitä että millaisesta pelistä Battlefield 3:ssa on kyse. Aiemmalla kerralla näytin millaista on pelata engineer -luokalla, tällä kertaa pelaan assaultilla, jota välillä myös mediciksi kutsutaan. Tämä nimitys johtuu lähinnä siitä, että vaikka hahmoluokka onkin melkoinen tappokone jalkaväkeä vastaan, sen vahvuus ainakin omasta mielestäni on kuitenkin lääkintämiehen taidoissa. Pelaaja voi tiputtaa maahan oman joukkuetovereita parantavia lääkelaukkuja ja herättää elvytyslaitteella hetki sitten kuolleita pelaajia. Melkein ainoa heikkous assault -luokalla ovat panssaroidut ajoneuvot, niitä vastaan kun ei löydy oikeastaan mitään tehokasta asetta. Pelaajan tuleekin lähinnä ilmoittaa ajoneuvoista muille joukkuetovereille, jotka sitten "hoitelevat" ne singoilla tai muilla räjähteillä.

Tällä kertaa pelityylikin on erilainen viime kerrasta. Viimeksi pelityylinä oli Conquest, jonka tavoitteena oli vallata lipuilla varustettuja alueita kentästä. Tällä kertaa pelityylinä on Rush, joka onkin paljon hauskempi ja mielekkäämpi Conquestiin verrattuna. Toinen joukkue toimii hyökkäävänä ja toinen puolustavana osapuolena. Hyökkääjä koittaa tunkeutua vastustajan alueelle ja räjäyttää siellä sijaitsevat kaksi tietokonetta. Puolustajat koittavat luonnollisesti estää tämän ja hyökkääjän viritettyä räjähteen on puolustajilla vielä noin 15 sekuntia aikaa koittaa purkaa räjäytys. Jos tai kun molemmat tietokoneet on räjäytetty, avautuu uutta pelialuetta käytettäväksi. Hyökkääjät pääsevät etenemään pidemmälle, puolustajien joutuessa puolestaan vetäytymään. Uudessa paikassa odottaa taas kaksi uutta tietokonetta tuhottavaksi tai puolustettavaksi. Tätä etenemistä jatketaan muutaman kerran. Jos hyökkääjät saavat tuhottua viimeisenkin alueen tietokoneet, he voittavat. Jos taas puolustajat saavat pidettyä tietokoneita ehjinä riittävän kauan (ns. hyökkääjän tiketit  loppuvat), puolustajat voittavat.

Pelaamassani ottelussa olin hyökkääjien puolella, joka on yleensäkin hauskempi puoli Rush-pelimuodossa. Emme saaneet tuhottua kaikkia tietokoneita, mutta pääsimme silti yli puolenvälin. Hauskin osuus kentästä on luonnollisesti laskuvarjohyppy vuoren rinteeltä alas seuraavalle pelialueelle, onneksi pääsimme sentään sinne saakka :) Itse videon saat jälleen kerran parempilaatuiseksi ja kokoiseksi, jos avaat sen Youtuben sivulle oikean alanurkan Youtube -nappulasta ja vaihdat videon laadun paremmaksi hammasrattaan kuvakkeesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti