maanantai 4. helmikuuta 2013

Katsottu: Babylon 5 - The River of Souls

The River of Souls on Babylon 5:n kolmas TV-elokuva ja sijoittuu katsomisjärjestyksessä ja ajallisesti viidennen tuotantokauden loppuun. Elokuva tehtiin koska ensimmäisellä kaudella esiintyneet Sielunmetsästäjät olivat fanien keskuudessa suosittuja ja heidät haluttiin mukaan sarjaa vielä kerran. Näyttelijöiksi on saatu parikin suurempaa nimeä mutta se ei välttämättä takaa parasta lopputulosta kuten tämä elokuva osoittaa.

Elokuva kertoo Tri Robert Bryson -nimisestä (Ian McShane) arkeologista joka, löytää muinaisista raunioista lasipalloja joiden hän epäillään sisältävän sieluja. Jos epäilys osoittautuu todeksi, saattaa hän keksiä miten ratkaista ikuisen elämän arvoituksen mutta hänellä alkaa käymään aika vähiin sillä hänen uusi työnantajansa Michael Garibaldi (Jerry Doyle) haluaa saada välittömästi selvityksen projektin tuloksista tai lopettaa sen rahoittamisen. Tilannetta mutkistaa myös Sielunmetsästäjä (Martin Sheen) joka saapuu Babylon 5 -asemalle varastetun sielupallon perässä.

Lisäksi asemalla on ongelmia maallisemmalla tasolla kun selviää että siellä toimii virtuaalinen bordelli. Kapteeni Lochleyn (Tracy Scoggins) mielestä liiketoiminta on laiton ja pitäisi lopettaa välittömästi mutta yrittäjä onnistuu kiemurtelemaan vaatimuksista ja palkkaa vielä hankalan asianajajan ajamaan oikeuksiaan. Käsittämätöntä mutta totta...  nämä kaksi tarinaakin nivoutuvat lopulta yhteen.

Elokuvan juoni on melko perinteistä B5 -jaksojen tasoa ja siinä käsitellään pääasiassa elämänkatomuksellisia uskomuksia kuten että onko kuoleman jälkeen elämää. Ian McShanen roolisuoritus on ihan hyvä mutta Martin Sheenin kaltaisen arvostetun näyttelijän näkeminen pökkelömäisesti esiintyvänä Sielunmetsästäjä aiheutti lähinnä hilpeitä ajatuksia. Sheenin luonnenäyttelystä huolimatta on tämä silti menettelevä leffa, ainakin parempi kuin seuraavaksi esittelyvuorossa oleva Legend of the Rangers.

DVD-levyllä olevat bonusmateriaalit ovat melko vähäiset sisältäen vain kommenttiraidan. Levyn koteloon on laitettu ilmeisesti vahingossa virheelliset tiedot ja oikeasti kommenttiraidalla keskustelevat J. Michael Straczynski, ohjaaja Janet Greek sekä Tracy Scoggins. Kommenttiraidalla mm. kehutaan kilpaa miten hienoa oli että Martin Sheen oli mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti