lauantai 9. helmikuuta 2013

Katsottu: The Prestige

Lainasin vähän aikaa sitten kirjastosta muutaman muun leffan mukana myös elokuvan The Prestige. Elokuvassa näytti olevan kannen perusteella useampia tunnettuja näyttelijöitä, osa jopa sellaisia joista pidän joten ei tämä varmaan ihan sekundaa voisi olla, ajattelin. Nyt lopulta kun lainan palautuspäivä alkoi lähestymään ja aloin katsomaan elokuvaa tajusin, että tämähän taisi tulla aivan hetki sitten televisiosta. Onneksi näin silloin vain muutamia minuutteja joten pystyin katsomaan sen vielä uudestaan ilman pahempia spoilaantumisia.

Elokuva kertoo kahdesta taikurista, Alfred Bordenista (Christian Bale) ja Robert Angierista (Hugh Jackman) 1800-luvun Lontoossa. Angierin vaimo kuolee heidän yhteisen esityksen aikana ja Angier alkaa syyttämään Bordenia tapahtumasta. Miehet ajautuvat toistensa kilpailijoiksi jotka koittavat sabotoida jatkuvasti toistensa esityksiä. Borden keksii lopulta menestyksekkään tempun jossa hän teleporttaa itsensä esiintymislavan reunasta toiseen ja tästä tulee Angierille päähänpinttymä, hän haluaa selvittää tempun salaisuuden.

Kuten alussa mainitsin niin elokuvassa on paljon tunnettuja näyttelijöitä. Päähenkilöiden lisäksi mukana näyttäytyy mm. Michael Caine taika-apuvälineiden insinöörinä, Scarlett Johansson Angierin avustajana, David Bowie Nikolai Teslana sekä Andy Serkis Teslan avustajana. Elokuva oli mielestäni varsin kiinnostava ja näyttelysuoritukset olivat erinomaisia. Jostain syystä olen pitänyt erityisesti Christian Balen elokuvista ja tässäkin hän vetää hommansa tutulla varmuudella. Jossain vaiheessa elokuva oli hieman pitkäveteinen mutta syy ei välttämättä johtunut itse elokuvasta vaan omista kiireistäni ja katselin kelloa että joko se loppuu joko se loppuu. Paremmalla ajalla katsottuna elokuva olisi varmasti kuitenkin vielä nautittavampi kokonaisuus ja suosittelen siis katsomaan jos et ole sitä jo tehnyt.

En kerennyt tutustumaan tarkemmin elokuvan mukana oleviin extra-materiaaleihin. Mukana oli kuitenkin viisi lyhyempää dokumenttia jotka käsittelivät mm. taikuudessa käytettävää ihmisten harhauttamista ja aikansa suurmiestä Nikolai Teslaa. Lisäksi oli valokuvia tuotannosta, puvuista, lavasteista ja elokuvan julisteista sekä se pakollinen traileri.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. joo on niitä reilusti huonompiakin elokuvia tullu nähtyä :) tästä elokuvasta tuli mieleen että pitäis tutustua paremmin christian balen muihinkin elokuviin kun olen nähny niistä vain muutamia (kuten batmanit, amerikan psykon, rescue dawnin ja terminaattorin).

      Poista