tiistai 19. helmikuuta 2013

Uusi perheenjäsen: Wii

Olen ollut pienestä pitäen Nintendon fani koska NES oli ensimmäinen vakavasti otettava pelilaitteeni lapsuudessa. Muutama vuosi sitten ostinkin käytetyn NES -laitteen nostalgisointimielessä ja tuli sille ostettua kasan pelejäkin. Hieman myöhemmin ostin Gamecuben sellaisen löydyttyä kirpputorilta. Molemmat ovat erinomaisia laitteita ja samoin olisi SNES:kin jos sellainen vaan sattuisi joku päivä tulemaan vastaan, vaan ei ole tullut. Laitteissa on kuitenkin se harmillinen juttu että vanhentuessa ne eivät välttämättä toimi kovinkaan hyvin ja vielä pahempi vika - hyviä pelejä ei löydä helposti tai niiden hinnat ovat taivaassa. 

Ratkaisuksi näihin ongelmiin olen ajatellut pidemmän aikaa Wii -konsolin hankkimista koska sen Virtual Console -palvelun kautta pystyy ostamaan ainakin joitakin vanhojen pelilaitteiden pelejä. Eihän ne täysin sama asia ole kuin alkuperäiset kasettipelit mutta parempi ratkaisu silti kuin ei mitään tai emulaattorilla pelaaminen. Kaiken lisäksi Wii on sen verran uusi laite että sille on julkaistu viime vuosinakin joidenkin suosikkisarjojeni kuten Super Marion, Legend of Zeldan ja Metroidin osia. 

Eilen tämä merkittävä hetki pelihistoriassani sitten tapahtui kun raahasin Wiin kotiin. Kaverini teki kulttuuriteon ja möi oman laitteensa käyttämättömänä pois. Mukana tuli pakollisten johtojen ja muiden lisäksi muutamat ohjaimet mutta ei yhtään peliä (joskin lainaksi sain New Super Mario Brosin ja Resident Evil: The Umbrella Chroniclesin) mikä sopi itselleni erinomaisesti sillä en halunnut maksaa sellaisista peleistä mistä en olisi edes kiinnostunut. Laite on toiminut ainakin tähän mennessä vielä erinomaisesti ja Virtual Consolenkin on kokeiltu jo toimivaksi Majora's Maskin muodossa. Kädet syyhyää jo listatessa tulevia hankintoja mutta olen päättänyt edetä Wiin kohdalla yksi peli kerrallaan ettei varastoihin keräänny samanlaisia pelivuoria kuin muille laitteille on kerääntynyt.

Kirjoitin tämän infopläjäyksen lähinnä ilmoittaakseni että jatkossa blogini tulee käsittelemään aiempaa enemmän Nintendon pelejä. Vaikka Wii U taitaakin olla nykypäivää niin en ole tähänkään mennessä koittanut pysyä ajan hermolla vaan käsitellyt mielummin vanhempia asioita ja nyt siihen on tarjoutunut taas uusi mahdollisuus. Monellako teistä lukijoista muuten on tämä aiempi versio Wiistä ja vieläkö pelailet kyseisellä laitteella? :)

5 kommenttia:

 1. Wii on mahti konsoli, vaikka pelejä sille en olekaan harmittavasti ostanut niinkään paljon pelejä. Kuitenkin huomattavaa on, että yksi lempipeleistäni ikinä, Xenoblade Chronicles (suosittelen!), on julkaistu juuripa Wiille :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oukei täytyypi pitää tuokin peli sitten mielessä :) ihan aluksi hankintalistalla on tuon noita nesin, snesin ja n64:n pelejä mutta ehkä sitte myöhemmin vielä noita uudempiakin :)

   Poista
 2. Veljellä on juuri tuo Wii ja hän itse nyt on pelaillut sillä vaikka mitä pelejä. Itse olen lähinnä vain Mario Kart:ia, joka on vakiopeli meidän kesken ja koska mulla on asennevamma Wii:n ohjaimiin, on tuo peli just hyvä koska voi käyttää Gamecuben ohjaimia ! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tosiaan ei ole mikään käsiystävällinen se ohjain, jopa nesin alkuperäinen ohjain meinasi sopia käteen paremmin :D koitin eilen illalla majora's maskia ja siinä onneksi toimi kanssa gamecuben ohjain, muuten en olis koko peliä viitsinyt ostaakaan. en tiedä olisiko nuo jotkut pelit parempia tuolla ninjaohjaimella mutta siinä oli ainakin vielä jotain häikkää (=en osannut laittaa käyttökuntoon) kun juuri testasin. pitää koittaa joskus myöhemmin vielä uudestaan :)

   Poista
 3. Enpäs tuota Wiitä omista, mutta jos omistaisin niin pelihyllyssä komeilisi aika varmasti Super smash Bros brawl ( olen aina halunnut kokeilla) sekä muutama zelda ja metroid :D Hauskoja hetkiä uuden konsolin kanssa!

  VastaaPoista