sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Katsottu: Shield kausi 1

2002-2008 televisiossa pyöri seitsemän kauden ajan Shield -niminen poliisisarja joka erottui aiemmin nähdyistä sarjoista. Sarja kertoo Los Angelesin Farmingtonin poliisipiirin Vic Mackey (Michael Chiklis) -nimisestä poliisista, joka ei noudata lakia hoitaessaan virkaansa ja osa rikollisista jopa työskentelee hänelle. Vicin ronskia toimintaa katsotaan kuitenkin hieman sormien lävitse, sillä hän saa reilusti enemmän tuloksia aikaan kuin ne poliisit jotka noudattavat tarkasti lakikirjaa. Sarjassa pohdiskellaankin sitä että missä lain rikkomisessa menee raja jonka ylittämistä ei voida enää hyväksyä.

Mackey on paitsi tehokas poliisi, myös lapsiaan rakastava isä ja poliisin erikoisyksikön Strike Teamin johtaja. Strike Teamiin kuuluu Vicin lisäksi Shane Vendrell (Walton Goggins), Curtis Lemansky (Kenneth Johnson) ja Ronnie Gardocki (David Rees Snell). Kaikki jäsenet ovat omalla osuudellaan tietoisia rikollisesta  toiminnasta ja kun ryhmään siirretään uusi jäsen Terry Crowley (Reed Diamond), halutaan tästä tottakai heti eroon jotta omia hämäräpuuhia voidaan taas jatkaa rauhassa. Tukenaan Mackeylla on apulaisjohtaja Ben Gilroy (John Diehl), jonka avulla hän on päässyt pienemmistä pulista. Suojelusta Vic tarvitseekin sillä uusi poliisipäällikkö David Aceveda (Benito Martinez) epäilee Viciä laittomuuksista ja haluaa saada tämän pois virasta, todisteet vain puuttuvat.

Vicin ja Acevedan välisen taistelun lomassa Dutch Wagenbach (Jay Karnes) ja Claudette Wyms (CCH Pounder) selvittelevät rikoksia pääasiassa kuulustelemalla rikollisia. Dutch on aluksi melkoinen rassukka ja työkaverien pilkan kohteena mutta ansaitsee lopulta muiden kunnioituksen etsivätaidoillaan saamalla kiinni hieman yllättäenkin sarjamurhaajan. Muita seurattavia poliiseja Farmingtonissa ovat mm. etsiväksi pyrkivä Danny Sofer (Catherine Dent) sekä homoseksuaalisuuttaan kieltävä ja piilotteleva Julien Lowe (Michael Jace).

Lyhyestä ensimmäisestä kaudesta (13 jaksoa) huolimatta kyseessä on extroista pitävän katsojan unelma, koska niitä DVD-boxista löytyy vaikka miten paljon. Perinteisten trailereiden (Starsky & Hutch ja S.W.A.T.) lisäksi löytyy parikymmentä minuuttia dokumentteja kauden tekemisestä, kaikkien päänäyttelijöiden casting-nauhoja, poistettuja kohtauksia, kauden TV-mainos sekä Michael Chikliksen ja Shawn Ryanin tervehdysvideon. Mielestäni merkittävin extra on kuitenkin jokaiselle kauden 13 jaksolle kommenttiraidat, joissa tekijät keskustelevat mm. sarjan tuotannosta. Itse pidin näitä todella mielenkiintoisina ainakin kauden ensimmäisen ja viimeisen raidan perusteella.

Shield on aivan loistava TV-sarja jossa juonikaaret kestävät monesti useampia jaksoja, joskus kausiakin. Erityisesti sarjan alussa tapahtuva murha palaa kummittelemaan päähenkilöiden elämään koko sarjan ajan ja väliaikaisista ratkaisuistaan huolimatta Strike Teamin jäsenet kaivautuvat kokoajan vain syvemmälle ja syvemmälle rikoksen tiellä. Suosittelen ehdottomasti jokaiselle hyvistä sarjoista kiinnostuneille!

P.S. Jos tekstitykset eivät ole välttämättömät, kannattaa ne jättää pois. Vicin jengiläisille heittämä läppä ja kuittailu sivulauseissa on sen verran runsasta ja loistavaa ettei kaikkea ole keretty suomentamaan ja se on suuri sääli koska osa jutuista jää väliin. Itse olen pitänyt tekstityksiä päällä vanhasta tottumuksesta mutta en enää tämän TV-sarjan jälkeen kun huomasin miten loitavaa dialogia siinä voi missata.

2 kommenttia:

 1. Tää blogi on mun mielest kiva ku tää on vähä erilainen :) Ulkoasu on ehkä vähän tylsähkö mut ei se mitään :) Ja mulla on kans postausehdotus: Mä ite seuraan kauheesti PS4 ja XBOX720-uutisia et millon ne tulee, mitä ominaisuuksia niis on ja porukan keskustelua aiheesta, niin mitä mieltä sä oot näistä tulevista konsoleista ja niiden huhutuista ominaisuuksista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kovasti :) olenkin halunnut että tämä blogi erottuisi muista blogeista ja kirjoitan vaa asioista jotka kiinnostaa itseäni jolloinka motivaatio kirjoittamiseenkin säilyy. olen jättäny tarkoituksella oletuspohjan jotta en koreilisi liikaa ulkoasujutuilla :D olen kyllä harkinnut että saatan joskus tehdä oman ulkoasun mutta en pidä sitä kiireellisenä juttuna.

   en ole kauheasti seurannut uusien konsoleiden uutisia. kuulin kyllä viikko sitten kauhistuttavan huhun että seuraava xbox vaatisi 24/7 nettiyhteyden, toivottavasti ei pidä paikkaansa. en olisi varmaan ihan heti ostamassa uutta konsolia kun ne ovat aluksi tosi kalliita ja pelivalikoimat vaatimattomat. ps4 kiinnostaisi kuitenkin eniten noista laitteista :)

   Poista