perjantai 15. helmikuuta 2013

Katsottu: Kikin Lähettipalvelu

Ajattelin katsoa vielä kolmannenkin Hayao Miyazakin elokuvan näin peräjälkeen ja valitsin Kikin Lähettipalvelun. Olisi minulla ollut muutamia muita ja kehutumpiakin elokuvia vaihtoehtona mutta katsoin nyt tämän ihan siitä syystä että se oli kestoltaan lyhin eli "vain" noin 1h 40 minuuttia. Yli kaksituntisen Mononoken ja muiden kovien fanit saavat siis odottaa vielä vähän aikaa.

Elokuva kertoo 13-vuotiaasta tytöstä nimeltä Kiki, joka muuttaa taikaluutansa ja kissansa kanssa kaupunkiin opiskelemaan noituutta. Hän on kaupungin ainoa noita ja saamansa huomion vuoksi aiheuttaa melkein ketjukolarin liikenteessä. Poika nimeltä Tombo pelastaa hänet pulasta mutta Kiki ei vanhanaikaisena tyttönä suostu tutustumaan poikaan paremmin. Lopulta Kiki saa sekä yö- että työpaikan leipuripariskunnalta ja alkaa toimimaan heidän luudalla lentävänä lähettityttönä. Kiki osoittautuu nokkelaksi tytöksi ja suoriutuu hyvin tehtävistään mutta huolia tulee siinä vaiheessa kun hän sairastuu ja huomaa noitavoimansa ehtyvän.

DVD:llä tuli mukana todella vähän lisämateriaaleja mikä oli pienoinen pettymys. Extrat ovat pääasiassa trailereita, jotka ovat tämän elokuvan lisäksi elokuvista Maameren Tarinat 1 ja 2, Naapurini Totoro, Kissojen Valtakunta, Liikkuva Linna ja Henkien Kätkemä. Kikin Lähettipalvelusta on sekä alkuperäinen japanin- että suomenkielinen ääniraita. 

Elokuva oli itselleni erittäin myönteinen yllätys. Usein kehutaan Miyazakin muita elokuvia mutta myös tämä vaikutti mukavalta tapaukselta. Kiki oli sympaattinen, musiikit olivat hyvät ja elokuva yleensäkin sopivan leppoinen. Kikin Lähettipalvelu on on ilmeisesti suunnattu teinitytöille, siinä määrin elokuva käsitteli nuorten tyttöjen kokemia asioita mutta tuo seikka ei haitannut ainakaan itseäni. Elokuva oli viihdyttävä ja suosittelen tätä(kin) vilpittömästi kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti