sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Katsottu: Shield kausi 2.

Olisi taas Shieldin esittelyä, tällä kertaa vuorossa on sarjan toinen tuotantokausi. Pari viikoa sitten esittelin ensimmäisen kauden ja hieman vaihtelunkin vuoksi viikko sitten Buffyn ensimmäisen kauden ja näitä kahta sarjaa ajattelin esitellä nyt tulevina viikkoina. Harkitsen myös Angelin katsomista ja lisäämistä sopivaan väliin koska kyseinen sarja tapahtuu rinnakkain Buffyn myöhempien kausien kanssa mutta  saa nyt katsoa miten jaksaa. Saa toki kommentoida että haluatteko Angelin kolmanneksi pyöräksi?

Nyt kuitenkin takaisin Shieldiin. Ensimmäisellä kaudella esiteltiin sarjan useat päähenkilöt joista keskeisin on  Vic Mackey (Michael Chiklis), poliisi joka käyttää erittäin kyseenalaisia keinoja selvittääkseen rikoksia. Apunaan hänellä on ollut muut poliisin erikoisjoukon Strike Teamin jäsenet; usein ongelmiin joutuva ja sähläilevä Shawn (Walton Goggins), hieman yksinkertaisempi ja omantunnon omaava Lemansky (Kenneth Johnson) sekä varmaan porukan fiksuin jätkä ja paljon erikoisosaamista hallitseva Ronnie (David Rees Snell).

Nyt toisella kaudella Vic koittaa löytää yksityisetsivien avustuksella lapsineen karannutta ex-vaimoaan Corrinea (Cathy Cahlin Ryan). Koska Vic on mukana huumebisneksessä, nousee hänelle uhka myös siitä kun huumelordi Armadillo Quintero (Danny Pino) tulee kaupunkiin kuokkimaan Vicin reviirille ja poliisitutkimusten aikana Vicin osallisuus huumehommiin saattaa paljastua. Strike Team saa selville armenialaisen mafian erittäin rahakkaasta operaatiosta (ns. rahajunasta) ja päättää ryöstää sen. Onnistuneen ryöstön jälkipyykkiä selvitelläänkin sitten lopun sarjan ajan. Muita kauden aiheita ovat mm. se kun Strike Team saa uuden jäsenen Tavon Garrisin (Brian White), Danny Sofer (Catherine Dent) joutuu tutkintaan ampumatapauksen vuoksi, Dutch (Jay Karnes) ja Wyms (CCH Pounder) ratkoo edelleen murhia, Julien (Michael Jace) koittaa parantua homoseksuaalisuudestaan avioliiton sekä Jeesuksen avulla ja politiikkaan tähtäävän David Acevedan (Benito Martinez) vaalit lähestyvät.

DVD-versiossa on jälleen kerran aivan loistavat extrat. Perinteisten trailereitten ja poistettujen kohtausten lisäksi jokaiselle jaksolle on näyttelijöiden ja muiden tekijöiden kommenttiraidat, jotka ovatkin ainakin itselleni suurinta herkkua. Lisäksi löytyy vielä Shawn Ryanin kommentoimana editointikohtauksia, Dean Whiten ja Albert Ibbotsonin kommentoimana äänimuokkauksia, 50-minuuttinen ohjaajien keskustelutilaisuus,   10-minuuttinen juttu poliisilaitoksesta ja 30-minuuttinen Wrap Day -niminen dokumentti kauden lopetuksesta ja juhlinnoista. Aivan käsittämätöntä kamaa!

Shieldin kaudet ovat aivan loistavaa settiä. Itse sarja säilyttää tasonsa tälläkin kaudella ellei jopa parannakin sitä kun sarjan ns. pääjuoni liittyen rahajunaan pääsee vauhtiin. Vaikka jaksoja on kausilla vähän niin niiden viihdearvo on extrojen ja muiden ansiosta vähintään tuplasti jaksojen keston verran. Suosittelen tätä sarjaa vilpittömästi jokaiselle ja erityisesti DVD-versiota! Kyllä harmittaisi olla netistä sarjat lataaja kun jäisi näistäkin herkuista ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti