maanantai 18. helmikuuta 2013

Katsottu: Laputa - Linna Taivaalla

Katsoin aasialaiselokuvan jossa sodittiin, jossa oli natsien näköisiä sotilaita ja tappajarobotteja, koloon piiloutuneen lapsen perään heitettiin käsikranaatin ja tyttöä hakattiin. Ei, en katsonut uutta Battle Roylea vaan Hayao Miyazakin Laputa - Linna Taivaalla -elokuvaa. En tiennyt elokuvan sisällöstä etukäteen muuta kuin että se on piirretty ja että se liittyy jollain tapaa linnoihin ja taivaaseen. Muutaman Miyazakin elokuvan nähneenä odotin tässäkin esiintyvän suloisia karvaisia vekkuliotuksia..  vaan turhaan odotin.

Elokuva kertoo Pazu-nimisestä pojasta ja Sheena-nimisestä tytöstä. Pazu on työskentelemässä kaivoksella kun taivaalta leijailee höyhenenkevyesti alas tajuttomana oleva Sheena. Tyttö putosi taivaalla lentävästä ilmalaivasta kun ilmarosvot hyökkäsivät sen kimppuun. Pian selviää että Sheena pelastui hänen kaulassa roikkuvan kiven ansiosta, joka on samalla myös syy ilmarosvojen hyökkäykselle. Kiven uskotaan johtavan taivaalla leijuvan linnan luokse, paikkaan jossa tarinoiden mukaan on suuret määrät rikkauksia ja kehittynyttä teknologiaa. Nämä seikat saavat myös armeijan joukot kiinnostumaan lapsista ja kilpajuoksi kohti taivaalla häämöttävää linnaa alkaa.

Elokuvan hahmot olivat minusta melko neutraaleja, vaikkeivat ne olleet varsinaisesti huonoja niin eivät myöskään herättäneet kiinnostusta. Erityisesti rosvojoukon johtaja Mamma oli miehisine raamikkuuksineen sellainen tapaus että vaatii ainakin itseltäni totuttelua. Muutenkin elokuvan aihepiiri oli toiminnan ja väkivallan vuoksi hieman eri juttu kuin mitä lähdin tältä elokuvalta katsomaan. Ehkä elokuva on parempi seuraavalla katselukerralla kun tietää ettei tältä kannata odottaa mitään suloisia satuhahmoja. Tällä kertaa elokuvasta jäi vielä melko vaisu mielikuva. Jos pitää myönteisiä asioita keksiä niin ilmalaivojen seikkailut pilvien seassa olivat ihan hienon näköistä katseltavaa ja musiikit tunnelmallisia, Suosittelen tätä elokuvaa sellaisille joita ei haittaa että piirretyissä on satumaisen tunnelman sijaan hieman toimintaakin.

Katsomassani kahden levyn versiossa oli melko paljon extramateriaaleja joita en kuitenkaan jaksanut ainakaan vielä katsoa. Elokuvalevyllä on kuitenkin videot Linnan historia (2 min) ja Näin tehtiin Laputa (13 min) sekä useita trailereita ja elokuvan tekstitön alku- sekä loppujakso. Toisella levyllä on 119 minuuttia kestävä kuvakäsikirjoituksen ja elokuvan vertailu kuvakulmaa vaihtamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti