keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Katsottu: The Long Kiss Goodnight

Lainasin vähän aikaa sitten kirjastosta Long Kiss Goodnight -leffan ja nyt alkoi olemaan jo aika katsoa sen pois alta kun lainausaika alkoi päättymään. Elokuva on näitä 90-luvun tapauksia kun ohjaaja Renny Harlin oli uransa huipulla ja halusi samalla ottaa projekteihinsa mukaan silloisen vaimonsa Geena Davisin. Olen joskus aiemminkin katsonut tämän elokuvan mutta aika on tehnyt tepposen ja en muistanut enää juonesta paljoa mitään... mikä kertoo tottakai siitä että kyseessä oli varmasti loistava elokuva.

Elokuva kertoo Samantha Cainesta (Geena Davis), suhteellisen normaalista perheenäidistä. Näin ei ole kuitenkaan aina ollut, sillä hänet löydettiin kahdeksan vuotta aikaisemmin New Jerseyn rannalle huuhtoutuneena, muistinsa menettäneenä sekä raskaana ja hänen muistinsa ei ole tähänkään päivään mennessä palannut takaisin. Hän on palkannut yksityisetsiviä selvittämään menneisyyttään mutta kehnoin tuloksin. Viimeisin etsivä Mitch Henessey (Samuel L. Jackson) löytää kuitenkin vinkkejä Samanthan menneisyydestä ja matkustaa tämän luokse. Tällä välin Samantha on joutunut kuitenkin autokolariin jonka johdosta hänen muisti ja vanhat taidot alkavat palaamaan pikkuhiljaa takaisin. Hänen uudet taidot veitsien käsittelyissä ja taloon hyökkäävän miehen tappamisessa herättävät kysymyksiä että mikäs nainen hän aiemmin olikaan...

Elokuva on melko perinteistä toimintaa, ei nyt ehkä parasta A-luokkaa mutta vähintään menettelevä kuitenkin. Jackson vetää roolissaan perinteiseen tyyliinsä pidemmän korren, Geena Davis ei ole iskenyt minuun kovinkaan paljoa missään näkemässäni elokuvassa. Rooleissa on kahden edellämainitun lisäksi monia tunnettuja näyttelijöitä esimerkiksi David Morse, Tom Amandes sekä Alan North. Katsomani DVD-version mukana ei tullut muita extroja kuin elokuvan traileri. Lopputuomio elokuvasta on että kyllä tämän elokuvan silti paremman puutteessa katsoo jos ei odota mitään maailmaa mullistavaa. Yllättävän hyvä Rennyn elokuvaksi.

2 kommenttia:

 1. Kurkunleikkaajien saari on kans yks leffa, minkä Renny Harlin on ohjannut ja pääosassa kukas muukaan kuin Geena Davis.

  Renny Harlinilta on muuten kuulemma tulossa taas uusi kymmenien miljoonien dollarin elokuva Herculeksesta. Mitähän siitäkin tulee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo tuo kurkunleikkaajien saari oli melkonen "menestys" ja jos oikein muistan niin juuri niinä aikoina alkoi hänen ns. alamäki. tuosta hercules-leffasta en tiennyt mutta toivottavasti tulee parempi kuin hercules in new yorkista. rennyn meriitiksi voin sanoa kyllä sen verran että ainakin cliffhanger oli minusta hyvä leffa, paljon hyviä(?) näyttelijöitä kuten john lithgow :)

   Poista