tiistai 26. helmikuuta 2013

Katsottu: Porco Rosso

Seuraavaksi katseluvuorossa oli Hayao Miyazakin animaatioelokuva Porco Rosso, josta myöskään minulla ei ollut paljoa muuta etukäteistietoa kuin että useampi tuttava on sitä kehunut. Olin kuullut lähinnä elokuvan aihealueen ja sen vuoksi olin hieman huolissani kun aiemmissakaan elokuvissa en ole pitänyt kauhean paljoa toiminnallisuudesta. Onneksi pelko oli kuitenkin turhaa sillä kyseessä ei ollutkaan aivan yhtä huono tekele kuin skeptisenä ihmisenä odotin...

Elokuva kertoo Porco Rosso -nimisestä vesitasolentäjästä toisen maailmansodan jälkeisenä aikana Italian rannikolla. Porco on palkkionmetsästäjä ja myöhemmin paljastuu että myöskin entinen sotasankari joka sai erään taistelun yhteydessä kirouksen ja muuttui sen vuoksi siaksi. Tarina kertoo Porcon suhteesta hänen ystäväänsä Ginaan, taitavaan lentokoneiden rakentajaan Fio -tyttöön sekä amerikkalaiseen lentäjään Curtisiin, josta tulee hänen kilpailijansa. Mukana on myös tottakai geneerisempi pahiksien joukko eli ilmarosvot joita vastaan Porco taistelee vähän väliä.

Elokuvan ekstrat ovat melko vähäisiä, mutta mukana on mm. kolme minuuttia pitkä tuottaja Toshio Suzukin haastattelu. Lisäksi koko elokuvasta on elokuvakäsikirjoitus eli raakoja piirroksia elokuvan kohtauksista ääniraidalla varustettuna. Viimeisenä ovat ne perinteiset jutut eli trailerit tästä leffasta sekä Tuulen Laakson Nausicaä -elokuvasta.

Elokuva oli ennakkoluulostani huolimatta myönteinen yllätys. Muutamat taistelukohtaukset eivät häirinneet läheskään yhtä paljoa kuin aiemmissa katsomissani elokuvissa ja tilanteet oli käännetty juurikin humoristisiksi. Elokuvassa oli hyvät musiikit ja siitä jäi muutenkin todella kiva mieli. Kuten Toshio Suzuki sanoi haastattelussa niin tämä elokuva on suunnattu enemmän aikuisille kuin lapsille. Suosittelen tätä elokuvaa kevyenä mutta hyvänä viihteenä.

2 kommenttia:

 1. Rakastan suuresti Hayao Miazakin tuotantoa.
  Olen katsonut niistä kaikki paitsi sen uusimman. Mikähän oli lienee nimeltään? Laakson tyttö ja sataman poika? Tai vuoren tyttö? En muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitähän tämä blogger nyt oikein sekoili, tämän porco rosson kuvat oli kadonnu kokonaan tuolta picasasta joten niitä ei sitten näkynyt enää myöskään tässä postauksessa, weird! onneksi oli alkuperäiset kuvat tallessa joten pysty vaan lähettämään uudestaan.

   mutta joo onhan nuo ihan jeessejä :) ajattelin sen vuoksi pitää tuollaisen maratonin kun tiedän että moni pitää noista leffoista ja haluavat(?) kuulla minunkin analyysit niistä (ja sitten menen haukkumaan ne sotakohtausten vuoksi :D). vielä olisi yksi leffa tulossa ja sen jälkeen vielä eräs jossa hän toimii niinkin merkittävässä tehtävässä kuin vastaavana tuottajana :D mutta joo tuo hakemasi elokuvan nimi on varmaankin sellainen kuin kukkulan tyttö, sataman poika :)

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Kukkulan_tytt%C3%B6,_sataman_poika

   Poista