lauantai 9. helmikuuta 2013

Kirpputorit: Ensitutustuminen Kirpparilla.fihin ja muita löydöksiä

Kerroin joulukuun puolella, että Kuopioon olisi tulossa uusi kirpputori. Tämä oli merkittävä tapaus sen vuoksi että Kuopion kirpputoritarjonta on ollut varsin heikko viime vuosina. Hyvien kirpputorien monopoliasemaa pitävä Citypörssi on kyllä erinomainen paikka mutta mielestäni pieni kilpailu tekee aina hyvää oli yrityksen ala sitten mikä tahansa. Nyt viikko sitten tämä uusi Kirpparilla.fi -niminen kirpputori kuitenkin avattiin ja kävin tutustumassa alkuviikosta paikkaan.

Kyseinen kirpputori sijaitsee Leväsellä, tarkempi osoite on Leväsentie 2 B (http://www.kirpparilla.fi/kuopio). Kartalla sijaintia on vaikea hahmottaa mutta se sijaitsee samoissa rakennuksissa kuin alueella olevat huonekaluliikkeet (Asko, Jysk, Masku ja Sotka) ja on sen verran hyvin merkitty kylteillä että löytyy helposti. Ainoa ongelma on hieman syrjäinen sijainti mutta polkupyörälle paikalle ennätti keskustasta vartissa, ohi menee vähän väliä busseja ja parkkipaikkatilaakin löytyi.

Toimitilat koostuvat useasta (olisiko ollut kahdeksasta?) hyllykäytävästä jotka olivat erittäin pitkät ja olin yllättynyt miten paljon siellä oli myyntitilaa. Käyntihetkellä noin 90% myyntipaikoista oli käytössä eli tavaraa ainakin löytyi. Suuri osa myytävästä tavarasta oli sekä aikuisten että lasten vaatteita, mutta oli siellä myös leluja, elokuvia pelejä, tauluja ja taisi siellä joku prinsessa-/hääpukukin olla :-D

Itse olin erittäin myönteisesti yllättynyt paikasta. Tavaraa oli paljon ja riittävän monipuolisesti että sieltä löytyi itseänikin kiinnostavaa tavaraa. Käytävät eivät olleet ahdettu myöskään turhan ahtaiksi joten ruuhkia ei pahemmin muodostunut. Myyjän näkökulmasta positiivisena asiana oli että asiakkaita oli noin syrjäiseksi paikaksi yllättävänkin paljon. Itselläkin taitaa olla nyt keväällä myyntiurakka edessä ja harkitsen erittäin vakavasti myyntipaikaksi juuri tätä kirpputoria.

Tähän loppuun lisään vielä pari omaa löydöstä sekä Kirpparilla.fi -kierrokselta että aiemmilta käynneiltä Citypörssissä. Kirppari.fistä löysin Casino Royalen kahden levyn version 2.00 eurolla. Aiemmin kerroin löytäneeni Silent Hill 2:n Citypörssistä, nooh viikko tuon jälkeen samasta paikasta löytyi myös samaisen pelin Director's Cut -versio 6.95 eurolla. Kyseisten pelien löytyminen kirpparilta ja etenkin noin erinomaisessa kunnossa oli sen verran harvinainen juttu että pitihän sen ostaa talteen. Viimeisenä mutta vähäisimpänä... en ole tutustunut pahemmin Xboxiin tai sen ilmeisesti kovimpaan eli Master Chefin(?) tähdittämään Halo -pelisarjaan mutta nyt Halo 2:n Windows -versio löytyi kuitenkin 4.00 eurolla joten itseäni sivistääkseni nappasin sen mukaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti